Ιράν

Πέντε έφηβα κορίτσια συνελήφθησαν στο Ιράν καθώς τις έπιασαν να χορεύουν σε ένα τραγούδι της Selena Gomez χωρίς να φορούν μαντίλες τη στιγμή που βιντεοσκοπούσαν το χορευτικό τους και ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε πότε θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή την τυραννία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει αυτηρούς νόμους όσο αφπρά τον τρόπο με τον οποίο απασχολούν τα κορίτσα τα social media και η αστυνομία ηθικής έχει αρχίσει να τους εφαρμόζει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε βλέπουμε τα κορίτσια να χορεύουν το τραγούδι “Calm Down” το οποίο ερμηνεύει η Selena Gomez με τον Νηγηριανό τραγουδιστή Rema.

To βίντεο γυρίστηκε στην Τεχεράνη, στην περιοχή Εκμπαταν και τα κορίτσια το δημιούργησαν για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που ήταν στις 8 Μαρτίου ως μια πράξη για  να δείξουν πως και οι γυναίκες στο Ιράν πρέπει να είναι ελεύθερες και να κάνουν ότι θέλουν.

Η Σελένα Γκόμεζ είδε το βίντεο και το μοιράστηκε στο προφίλ της στο Instagram γράφοντας:

“Αυτά τα κορίτσια και όλες οι γυναίκες στη χώρα που συνεχίζουν με θάρρος να απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές, πρέπει να ξέρουν πώς η δύναμη τους μας εμπνέει”. 

Tσέκαρε και αυτά: