Λάμπης Τσιριγωτάκης

O Λάμπης Τσιριγωτάκης θεωρείται ένας “θρύλος” της ελληνικής δημοσιογραφίας και όσοι βρίσκονται στο χώρο , ξέρουν πολύ καλά πως το όνομα του είναι τρομερά δυνατό και αναγνωρισμένο. Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτες γνώσεις, ξέρει πολύ καλά πως γίνεται μια σωστή συνέντευξη και η είδηση βγαίνει μέσα σε λίγα λεπτά διότι την ευφυία να τη φέρει μπροστά ακόμη και από μια ατάκα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ο δημοσιογράφος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις – ειδικά σε όσους ασχολούνται με τον χώρο – και μέσω του βιβλίου του “Αναμνήσεις ζωής” περιγράφει στιγμές που έχει ζήσει και έχουν τρομερό ενδιαφέρον.

Λάμπης Τσιριγωτάκης – Βιογραφικό, social media, καριέρα, σπουδές και οι μεγάλες στιγμές

Ο δημοσιογράφος έχει επιλέξει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχει δημιουργήσει λογαριασμούς στα social media και το μόνο που θα βρει κάποιος είναι μια σελίδα με το όνομα του.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην αθλητική εφημερίδα “Ομάδα” που ανήκε στο συγκρότημα Λαμπράκη. Έπειτα μετέβη στο “Bήμα” οπό εργάστηκε στο τμήμα διεθνών ειδήσεων.

Είναι από τους Έλληνες που κατάφεραν να λάβουν υποτροφία από τη σχολή δημοσιογραφίας του λόρδου Τόμσον – ιδιοκτήτες των times εκείνη την εποχή στο Κάρντιφ – και σπούδασε εκεί.

Εργάστηκε σε εφημερίδες της Βρετανίας όπως είναι η Liverpool Echo και η Western Mail στην Ουαλία. Μάλιστα, ήταν μέλος της ελληνικής υπηρεσίας του BBC.

Όταν ήταν ανταποκριτής στο Λονδίνο

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης εργάστηκε στο Λονδίνο ως ανταποκριτής για την ΕΡΤ, το Έθνος και το Αθηναϊκό πρακτορείο .

Έχοντας καλύψει πολλές διεθνείς αποστολές κατάφερε να δείξει στον κόσμο τι συμβαίνει εκτός Ελλάδας και υπήρξαν στιγμές όπου θεωρούνται επικίνδυνες. Είχε καλύψει την Ισλαμική Επανάσταση του Χομεϊνί στον Ιράν για το ξένο δίκτυο CBS και συνάντησε πολύ σημαντικά πρόσωπα στην πορεία του.

Έχει λάβει βραβεία για τα ντοκιμαντέρ που έχει κάνει ενώ για το ντοκιμαντέρ “Αντίο, Μις Σαϊγκόν” έλαβε βραβεία στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία του Έθνους. Έχει λάβει και βραβείο από το ίδρυμα δημοσιογραφίας “Μπότση” για τον αντικειμενικό τρόπο του ως δημοσιογράφος .

Tσέκαρε και αυτά: