Λέξεις

Οι λέξεις είναι ουσιαστικά ένας ζωντανός οργανισμός και αυτό φαίνεται αφού οι νεολαίοι τις αλλάζουν και δίνουν και νέο νόημα σε κάποιες από αυτές.

 

Η λεγόμενη αργκό δεν είναι βέβαια τωρινό φαινόμενο αλλά πάντα υπήρχε και πάντα υπάρχει! Και σε αυτό οι νέοι βοηθούν, αφού εφευρίσκουν νέες λέξεις και νέους ιδιοματισμούς που λίγοι καταλαβαίνουν.

Μία από τις πιο συνηθισμένες λέξεις που χρησιμοποιούν είναι το Cringe. Πρόκειται για μία λέξη που χρησιμοποιούν οι νέοι και όχι μόνο, όταν γίνεται κάτι και υπάρχει μία άβολη στιγμή.

Η ουσιαστική βέβαια μετάφραση της λέξης είναι ετεροντροπή, αλλά ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί η λέξη Cringe. Πρόκειται για μία άβολη στιγμή μετά από ένα συμβάν.

Η δεύτερη πιο διαδεδομένη λέξη των νεολαίων είνα το Flex. Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δηλώσουμε πως κάποιος κάνει επίδειξη του εαυτού του ή των υπαρχόντων του και προφανώς έχει αρνητικό πρόσημο.

Πρόκειται για περιπτώσεις εγωπαθών ανθρώπων που κάνβουν flex ή flexάρουν κάποια δικά τους χαρακτηριστικά, τις ικανότητές τους, το νέο τους αυτοκίνητο ή τα νέα τους ρούχα.

Στις λέξεις τις πιο χρησιμοποιημένες μπαίνει φυσικά και η λέξη Dibs. Πρόκειται για μία λέξη που χρησιμοποιείται όταν θέλουμε ουσιαστικά να κατοχυρώσουμε κάτι που μας αρέσει και το είδαμε πρώτοι.

Τσέκαρε κι αυτό:

Αθήνα: Βρήκε στέγη το Μορφωτικό Ίδρυμα