Λουτρά Ποζάρ

Από τις παραλίες του Παλμ Τζουμέιρα και τους ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο, με τα τεράστια mall, τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ταξιδεύουν στα λουτρά Ποζάρ , στο χωριό Λουτράκι της Αριδαίας, για να απολαύσουν τους φυσικούς, περιστοιχισμένους από ένα τοπίο μοναδικού κάλλους, καταρράκτες.

Το …σκωτσέζικο ντους των λουτρών με τις πηγές με το ζεστό και το παγωμένο νερό, τη μια δίπλα στην άλλη, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, μαγεύει τους τουρίστες που καταφθάνουν από το πολυτελές Ντουμπάι, όπου σχεδόν όλα είναι φτιαγμένα με ανθρώπινη παρέμβαση.

Το Πόζαρ, από την άλλη, είναι σαν ζωγραφιά, με την υπογραφή της ίδιας της φύσης, λένε οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της περιοχής.

Εκτός από το τοπίο, οι επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μεγάλη αδυναμία και στα τοπικά προϊόντα. Δεν είναι λίγα αυτά που παίρνουν μαζί τους φεύγοντας, ενώ όσοι δοκιμάζουν φασολάδα στο τσουκάλι και ζεστό χειροποίητο καρβέλι δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ας έχουν …περάσει από τους γευστικούς τους κάλυκες τα πιο γκουρμέ πιάτα, τα οποία απολαμβάνουν στον 120ο όροφο ουρανοξυστών.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.loutrapozar.gr (@loutrapozar.gr)

Οι τουρίστες δεν χορταίνουν να φωτογραφίζουν την περιοχή και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Πόζαρ έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Γης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η κυρίαρχη εικόνα σε ό,τι αφορά το ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων, στους οποίους απευθύνονται τα λουτρά Πόζαρ.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.loutrapozar.gr (@loutrapozar.gr)

Έτσι, ενώ παλαιότερα ήταν συνυφασμένα στο μυαλό των περισσότερων ως ένας προορισμός για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, τα λουτρά Ποζάρ πλέον πρωταγωνιστούν σε χιλιάδες stories σε instagram και facebook, με selfies που συγκεντρώνουν πολλά like.