Μάκα

Ένα νέο superfood έρχεται να προστεθεί στη λίστα μας και “ακούει” στο όνομα “Μάκα” και μπορεί να βοηθήσει πολλές γυναίκες να βρουν τη σεξουαλική διάθεση που μπορεί να έχουν χάσει!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα superfoods είναι οι “πρωταγωνιστές” στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια καθώς βοηθούν τον οργανισμό μας να λάβει ακόμη περισσότερα θρεπτικά συστατικά και να δίνουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε!

Υπάρχει ένα ακόμη “προϊόν” της φύσης το οποίο θα δούμε σύντομα να γίνεται μεγάλο trend και δεν είναι άλλη από τη σκόνη Μάκα η οποία προέρχεται από τη ρίζα ενός λαχανικού που φυτρώνει στις περουβιανές Άνδεις και θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά αφροδισιακά ενώ έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

 Τα οφέλη που έχει

Η συγκεκριμένη τροφή θεωρείται, μετά από έρευνες που έχουν γίνει πως έχει πολλά οφέλη για τις γυναίκες καθώς πιθανότατα να αυξάνει την σεξουαλική ορμή.

Επίσης θεωρείται πως μπορεί να αυξήσει την ενέργεια ενός ανθρώπου και παράλληλα να βελτιώσει τη διάθεση!

Σύμφωνα με μικρές έρευνες που έχουν γίνει, η συγκεκριμένη ρίζα φέρεται να μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα των ανδρών και να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος!

Μάλιστα, σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση πληγών και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου!

Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως σε κάποιες μελέτες φάνηκε να μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να ανακουφίζει από τις εξάψεις!

Όπως και να έχει, αν θέλεις να τη δοκιμάσεις, καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου!

Τσέκαρε και αυτά: