Manic Street Preachers

Manic Street Preachers κυκλοφορούν μια νέα έκδοση του 6ου album ‘Know Your Enemy’ στις 9 Σεπτεμβρίου από την Panik Records/Sony Music. Η νέα αυτή έκδοση έχει αναδιαμορφωθεί σε σχέση με την αρχική, καθώς αυτή είναι σε 2 ξεχωριστά albums, όπως προοριζόταν να γίνει πριν την πρώτη κυκλοφορία. Το ‘Know Your Enemy’ θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή και 3 CD bookset και διπλό CD album.

 

Η deluxe έκδοση θα περιέχει 2 ακυκλοφόρητα tracks: Τα ‘Studies in Paralysis’ και ‘Rosebud’, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα εδώ. To ‘Rosebud’ έχει το κλασικό ήχο που ξεχωρίζει τους Manic Street Preachers σε ένα ρυθμικό τραγούδι και στίχο μετάνοιας “most things I never finished”. Ο Kieran Evans σκηνοθέτησε το video του ‘Rosebud’. Δείτε το εδώ.

Μετά την επιτυχία της κυκλοφορίας του 1998 ‘This Is My Truth Tell Me Yours’, οι Manic Street Preachers σχεδίασαν ένα φιλόδοξο follow-up που θα κυκλοφορούσε ως 2 ξεχωριστά albums: μια επιστροφή φωτιά στις ρίζες τους με τα ‘Solidarity’ και ‘Door To The River’. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, το trio άλλαξε γνώμη αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα μονό album που δημιούργησε πολλές διαφορετικές ιδέες για το ίδιο project. To ‘Know Your Enemy’ κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2001 με ένα μοναδικό show στο Teatro Karl Marx στην Αβάνα μπροστά στον πρόεδρο της Κούβας, ενώ έφτασε στο No.2 της Μεγάλης Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα και ξεπέρασε τις 500 χιλιάδες πωλήσεις παγκοσμίως. Tα singles του album: ‘So Why So Sad’, ‘Found That Soul’, ‘Ocean Spray’ και ‘Let Robeson Sing’ μπήκαν όλα στο Top 20.

Ενώ γινόταν έρευνα στο αρχείο της μπάντας ώστε να δημιουργήσουν μια επετειακή έκδοση του ‘Know Your Enemy’, ο Nicky Wire βρήκε τα original tapes των ‘Solidarity’ και ‘Door To The River’ που έφτιαξε στο studioκατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Όταν ανέφερε την ιδέα να ξαναδημιουργήσουν αυτά τα albums, ο James Dean Bradfield συμφώνησε με τον όρο ότι θα έκανε remix σε όλο τα tracks του δίσκου, μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη Dave Eringa. Tα νέα αυτά mixes θα έδιναν νέα πνοή στα τραγούδια, διαγράφοντας τα υπερβολικά studio effects και τους ψηφιακούς θορύβους από το ‘Solidarity’ ενώ θα άλλαζαν και αχρείαστες ενορχηστρώσεις σε tracks του ‘Door To The River’.

Ο αρθρογράφος και επί χρόνια συνεργάτης της μπάντας, Robin Turner, εξηγεί πως η κυκλοφορία αυτή είναι “σαν Director’s Cut του ‘Know Your Enemy’. Η εικόνα έχει γίνει πιο καθαρή, φωτεινή και φρέσκια. Ωστόσο, δεν στοχεύει να αντικαταστήσει το πρωτότυπο, αντιθέτως στοχεύει στην αναβάθμισή του”.

Η έκδοση βινυλίου του ‘Know Your Enemy’ παρουσιάζει το ‘Solidarity’ και το ‘Door To The River’ στην σειρά την οποία επρόκειτο να κυκλοφορήσουν το 2000. Κάθε ένα από τα formats του CD περιλαμβάνει ολόκληρα τα albums μαζί με outtakes, αχρησιμοποίητα mixes από τον Tom Lord-Alge και tracks του original ‘Know Your Enemy’ που δεν υπάρχουν στα δύο ξεχωριστά albums. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν ακυκλοφόρητες εικόνες από τη περίοδο των ηχογραφήσεων μέσα από τον φακό του συνεργάτη Mitch Ikeda.

Το πρόσφατο studio album ‘The Ultra Vivid Lament’ των Manic Street Preachers ανέβηκε στη κορυφή του UKAlbums chart τον Σεπτέμβριο του 2021. Μετά τη κυκλοφορία, ακολούθησε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φέτος, άνοιξαν το BBC6 Music Festival στο Cardiff και ήταν headliners σε πολλά festival της Αγγλίας.

Τσέκαρε και αυτό : Κάτω Πατήσια: Η διπλή ανάπλαση στη γειτονιά