Μήδεια

Η Μήδεια έχει ξεκινήσει ήδη την επέλασή της σε όλη τη χώρα ξεκινώντας από τη βόρεια Ελλάδα και σιγά σιγά κατηφορίζει.

Την Κυριακή αναμένεται να υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες θα αρχίσουν από τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά και τα ημιορεινά στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Εν συνεχεία θα υπάρξουν χιόνια και στην Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής η Μήδεια θα κάνει την εμφάνισή της με χιόνια στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και μάλιστα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα υπάρξουν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Την Κυριακή η Μήδεια θα κατεβάσει τον υδράργυρο στα Τάρταρα και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ο παγετός θα είναι ισχυρός και σε κάποιες περιοχές θα είναι ολικός παγετός.

Στην Αθήνα τώρα την Κυριακή θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και χιονόνερο αρχικά Ωστόσο, αργότερα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αθήνας σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία πάντως πέφτει κατακόρυφα και θα κυμανθεί από τους 3 έως τους 8 βαθμούς, ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νάνσυ (@nancysblogspot)

Πάντως, η Δευτέρα θεωρείται η ημέρα που θα χιονίσει σίγουρα στην Αθήνα εκτός απροόπτου ξεκινώντας από τα βόρεια προάστια και σιγά σιγά κατηφορίζουν οι χιονοπτώσεις, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν πως θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.