Νέο βιβλίο

Νέο βιβλίο: Μετά την επιτυχία του ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που μπήκε σε περισσότερες από 15.000 κουζίνες και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε, η Madame Ginger με συνσυγγραφέα την Άννα Χαλικιά επιστρέφουν με το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ.

Το νέο βιβλίο με την υπογραφή της ομάδας του πιο επιδραστικού Food Blog madameginger.com περιέχει plant-based συνταγές με βαθιά γεύση, άλλες που ξυπνάνε μνήμες και άλλες που διηγούνται νέες ιστορίες, εύκολες, με προσιτά υλικά και φυσικά για όλους!

Επιπλέον περιλαμβάνει οδηγούς με ρεαλιστικές συμβουλές για να μαγειρεύουμε με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αποφεύγοντας τη σπατάλη τροφίμων.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ δεν είναι απλώς ένα βιβλίο μαγειρικής, είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Όσπρια και λαδερά της ελληνικής κουζίνας με ένα σύγχρονο twist, χορταστικές σαλάτες,
λαχταριστές μακαρονάδες και κάρι, θρεπτικά πρωινά και εύκολα ψωμιά, σπιτικά plant-
based τυριά και υγιεινά υποκατάστατα κρέατος από όσπρια και λαχανικά μαγειρεύονται με
νέα υλικά και σύγχρονες τεχνικές. Τα γλυκά του βιβλίου, όλα εύκολα και πεντανόστιμα,
φέρνουν τη θαλπωρή πίσω στην κουζίνα και γλυκαίνουν δίχως ενοχές τις Κυριακές μας.

Επιπλέον, το βιβλίο περιέχει χρήσιμους οδηγούς με ρεαλιστικές συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής: πώς θα εξοικονομήσουμε φυσικούς πόρους, ενέργεια, νερό και τροφή, πώς θα οργανώσουμε τα ψώνια μας ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων και τα απορρίμματά μας, αλλά και πώς θα τρεφόμαστε για να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια. Ξεκινάμε με το κεφάλαιο «ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ», μία λίστα με μπαχαρικά, αρτύματα και μικρές συνταγές που ενισχύουν τη γεύση των φαγητών, και ακολουθεί το «ΣΤΟ ΠΛΑΪ», συνταγές που συνοδεύουν τα κυρίως πιάτα.

Στο κεφάλαιο «ΠΡΩΙΝΟ» θα βρείτε αλμυρές και γλυκές ιδέες, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια. Στο «ΚΡΥΕΣ» θα ανακαλύψετε πεντανόστιμες χορταστικές σαλάτες, θρεπτικές αλοιφές και έναν «σολομό» από καρότο που εκπλήσσει και τους πιο δύσπιστους. Οι κυρίως συνταγές χωρίζονται σύμφωνα με τον τρόπο μαγειρέματός τους στα κεφάλαια «ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ» και «ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ».

Στο κεφάλαιο «ΓΛΥΚΑ» θα βρείτε δώδεκα (η–μία–καλύτερη–από–την–άλλη) συνταγές της Άννας Χαλικιά, για μπισκότα, κλασικά γλυκά με σύγχρονα twist, παραδοσιακά γλυκά με plant-based χαρακτήρα, αλλά και το υποκεφάλαιο «ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ» με 10 βασικές αγαπημένες σας συνταγές της.

Στο κεφάλαιο «ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ» παρουσιάζεται ένας πολύτιμος οδηγός για μια διατροφή με οικολογική συνείδηση αλλά και ενσυναίσθηση για το πώς θα εφαρμόσουμε τις αξίες της εποχικότητας και της εντοπιότητας στην κουζίνα μας, πώς θα εξοικονομήσουμε νερό και ενέργεια αλλά και πώς θα αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη, μειώνοντας την υπερκατανάλωση, επαναχρησιμοποιώντας, κομποστοποιώντας ή
ανακυκλώνοντας τα απορρίμματά μας.

Στο κεφάλαιο «ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» αναγράφονται ρεαλιστικές λύσεις για να μην πετάμε φαγητό και περισσότερες από 35 μικρές συνταγές για την αξιοποίηση τροφίμων που χαλάνε.

Οι συνταγές έχουν σερβιριστεί σε πιάτα, μπολ και πιατέλες κεραμιστών από όλη την Ελλάδα και έχουν στολιστεί με τα βάζα και τα διακοσμητικά τους.

Τσέκαρε κι αυτό:

Trannos : Νέο Τραγούδι και Music Video