Παναγιώτης Κουμουνδούρος

O Παναγιώτης Κουμουνδούρος είχε δηλώσει στην αρχή του διαγωνισμού πως θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος στις μεγάλες μαγειρικές προκλήσεις, που τον περιμένουν, παραμένοντας ταπεινός και ψύχραιμος και πάντα προσηλωμένος στο στόχο του.

 

Και αυτό ακριβώς έκανε, καταφέρνοντας τελικά να αναδειχθεί νικητής, ύστερα από έναν συναρπαστικό μαγειρικό μαραθώνιο δοκιμασιών, όπου διακρίθηκε αρκετές φορές ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα.

Η κουζίνα του MasterChef 2022 υποδέχτηκε για τελευταία φορά όλους τους υποψήφιους, αλλά και τους συγγενείς των δύο φιναλίστ, που ήταν εκεί για να τους υποστηρίξουν και να τους εμψυχώσουν.

Οι τρεις chef κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος αλλά και ο εξώστης, υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα τους δύο φιναλίστ, Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Καλλιόπη, για να περάσουν στη συνέχεια στην πιο απαιτητική δοκιμασία του φετινού MasterChef.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τονίζει τη σημαντικότητα της δοκιμασίας αντιγραφής πιάτου, που τη χαρακτηρίζει «δοκιμασία ορόσημο» μιας και οι δύο φιναλίστ είχαν την τιμή να μαγειρέψουν μέσα σε τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ένα αυθεντικό πιάτο της κορυφαίας Βρετανής chef,  της Clare Smyth, που κατέχει τον τίτλο της «Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο», βραβείο που της απονεμήθηκε από το «The World’s Best 50 Restaurants» και έχει βραβευθεί με τρία αστέρια Μιchelin, η  μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της.

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef 2022 πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 15/6) με τον 28χρονο Παναγιώτη Κουμουνδούρο  να είναι ο μεγάλος νικητής και να κερδίζει τον τίτλο του MasterChef 2022 και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Τσέκαρε κι αυτό:

Γιώργος Κακοσαίος : Το νέο του τραγούδι