Πελέ

Έφυγε σε ηλικία 82 ετών ο διεθνής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πελέ και η θλίψη είναι παγκόσμια.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος με τα “χρυσά πόδια” ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο, αλλά πάλεψε πολύ σκληρά για να τον νικήσει. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε και πλέον ανήκει στο “πάνθεον” των αγγέλων του ποδοσφαίρου.

Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή που γαλούχησε πολλές γενιές και κατάφερε να γίνει το απόλυτο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα., Τζούλια Φράγκα,επιβεβαίωσε την είδηση και αμέσως ο πλανήτης πάγωσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Ο Βραζιλιάνος διεθνής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια αλλά ο καρκίνος στο παχύ έντερο τον λύγισε με αποτέλεσμα να γίνουν πολύ συχνές οι επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του ήταν τεράστια και από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του, στα social media επικρατεί απίστευτη θλίψη!

Ποιος ήταν ο Πελέ

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο – αυτό ήταν το όνομα του μεγάλου ποδοσφαιριστή –  γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1940 στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Τρες Κορασόες.

Ο πατέρας του ήταν ο Ζοάο Ράμος ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό αποσύρθηκε από τα γήπεδα. Ήταν ο μέντορας του μικρού Έντσον και του έμαθε όλα τα μυστικά της στρογγυλής θεάς.

Μεγάλωσε φτωχικά αλλά η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν αυτή που του έδινε ελπίδα και κατάφερε να παίξει σε μεγάλες ομάδες και να κάνει τον κόσμο να τον λατρέψει!

Έπαιξε σε μεγάλες ομάδες αλλά τρέλανε τον κόσμο κάθε φορά που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου και μάγευε με τις επιδόσεις του.

Τσέκαρε και αυτά :

Ιουλία Καλλιμάνη : Το μοναδικό medley

Μαυρίκιος Μαυρικίου : Θέλει να κερδίσει το J2US