Πολύνα Γκιωνάκη

Η Πολύνα Γκιωνάκη, η γνωστή ηθοποιός και κόρη του μεγάλου Έλληνα κωμικού, Γιάννη Γκιωνάκη επανέρχεται φέτος σε έναν σπουδαίο ρόλο, ενσαρκώνοντας την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη που δολοφονήθηκε στα Δεκεμβριανά.

Η θεατρική παράσταση Έγκλημα Λάθους στο Θέατρο Βικτώρια είναι μία από τις επιτυχημένες παραστάσεις της φετινής σεζόν που πραγματεύεται τη ζωή και το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού, Ελένης Παπαδάκη, τη μεγάλη καριέρα της και το μίσος των συναδέλφων της.

Με αφορμή αυτή την παράσταση η Πολύνα Γκιωνάκη μιλάει στο Citynow.gr και τον Πραξιτέλη Σαραντόπουλο.

H κα Γκιωνάκη ξεκαθαρίζει πως ο θάνατος της Ελένης Παπαδάκη ήταν σαφώς ένα έγκλημα λάθους “οπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης τότε”.

Μάλιστα, η ίδια θεωρεί πως η μνήμη της Ελένης Παπαδάκη δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια.

“Όχι δεν έχει αποκατασταθεί, αν σκεφτείτε ότι πριν λίγα χρόνια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θέλησε να δώςει το όνομά της στην μικρή σκηνή του θεάτρου και δημιουργήθηκαν έντονες αντιδράσεις από το σωματείο των Ελλήνων ηθοποιών”.

Στην ερώτηση εάν αντίστοιχες περιπτώσεις επαναλαμβάνονται και στις ημέρες μας, η Πολύνα Γκιωνάκη απάντησε καταφατικά.

“Τα ίδια δυστυχώς επαναλαμβάνονται. Σαφώς με διαφορετικό τρόπο και για αυτό το λόγο θέλησα να ασχοληθώ με την Ελένη Παπαδάκη, διότι ένας λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον”.

Η Πολύνα Γκιωνάκη σε μία εξομολόγηση μας αποκάλυψε πως υπάρχει κοινό στοιχείο ανάμεσα σε εκείνη και την ηρωίδα της θεατρικής της παράστασης.

“Βλέπω ένα κοινό στοιχείο. Ότι την αξιοπρέπεια οι άνθρωποι δεν την καταλαβαίνουν.Και το να γίνεις όμοιός τους, όπως σε εκείνη έτσι και σε εμένα είναι αδύνατον. 

Πολύνα Γκιωνάκη

Στην ερώτηση πως θα αντιμετώπιζε και τι θα έλεγε ο αείμνηστος πατέρας της και κορυφαίος κωμικός, Γιάννης Γκιωνάκης για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού θεάτρου, η κα Γκιωνάκη δεν έκρυψε τα λόγια της.

“Θα έλεγε αχ καημένο θέατρο, εάν έβλεπε πόσες παραστάσεις γίνονται για μία και δύο ημέρες μόνο. Πιστύω ότι θα αναγνώριζε και τον δικό μου αγώνα, τον αγώνα που κάνει η κόρη του για καλές παραστάσεις”.

Σε αυτή την παράσταση η κα Γκιωνάκη συμπρωταγωνιστεί με τον γιο της Λευτέρη Παπανικολάου Γκιωνάκη και φυσικά σχολίασε αυτή τη συνύπαρξη.

“Είναι πολύ συγκινητικό να δουλεύει μία μάνα με το παιδί της και ταυτόχρονα είναι δύσκολο γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν άλλες αντιλήψεις από εμάς, προχωρημένες που προσπαθώ κι εγώ να τις ακολουθώ”. 

Το σίγουρο είναι πως η Πολύνα Γκιωνάκη ανάμεσα στη δυσκολία ενός ρόλου στο θέατρο ή στη δυσκολία του να είσαι γονιός, ξεκαθάρισε πως “τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο στη ζωή όσο του να είσαι γονιός”.

Συνέντευξη στον Πραξιτέλη Σαραντόπουλο

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώγος Χριστοδούλου
Σκηνικά : Λύμπερτη Πολύζου
Κοστούμια: Ειρήνη Χρόνη
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Βολανάκης
Χορογραφίες: Τάκης Λουκάτος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σπύρος Κάρδαρης
Σχεδιασμός Ήχου: Κώστας Ματσιούλας
Copyright Φωτογραφιών: Υπατία Κορνάρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης
Γραμματεία Παραγωγής: Ισαβέλλα Γιαγιάννη
Επικοινωνία-Προβολή Παράστασης: Άντζυ Νομικού
Γραμματεία Θεάτρου Βικτώρια: Ουρανία Μαργαρώνη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Χρυσηίδα
Παίζουν
Πωλίνα Γκιωνάκη, Λίζυ Ξανθοπούλου, Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης
Στο Πιάνο Τραγούδι η Μαρία Κάτσαρη

ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, 112 51, Αθήνα
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 210 8820008 – 6934 161399 και 6988 441 991
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Παραστάσεις: Από 27 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 €.
Φοιτητικό-Ανέργων-Πολύτεκνοι-ΑΜΕΑΟμάδες άνω των 10 ατόμων: 12 €
Όσοι κλείσουν θέση πριν τις 20 Νοέμβρη τιμή 12 €