Καλό Μεσημεράκι

Η εκπομπή “Καλό Μεσημεράκι” έχει σταματήσει να προβάλλεται για ορισμένες μέρες καθώς ο Νίκος Μουτσινάς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και χρειάζεται να μείνει σπίτι του για να περάσει και αυτός με τον δικό του τρόπο τον ιό που έχει “χτυπήσει” τον πλανήτη!

Όπως όλοι, έτσι και ο παρουσιαστής χρειάζεται να παραμείνει σε καραντίνα έτσι ώστε να γίνει γρήγορα καλά και να μην έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους για να μην υπάρξει διασπορά!

Αλλά μας λείπει, και ελπίζουμε να επιστρέψει γρήγορα!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΟΔΥ, αν ένας άνθρωπος βρεθεί θετικός θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να επιστρέψει στην καθημερινότητα του και έχουν ως εξής:

Άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από Sars-Cov-2 – Απομόνωση:

Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης.

Μετά την πάροδο πέντε (5) ημερών απομόνωσης και εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Αρα, η εκπομπή “Καλό Μεσημεράκι” θα βγει στον αέρα, αν όλα είναι καλά την επόμενη εβδομάδα! Περαστικά στον Νικόλα!