Pretty Woman

Η ταινία Pretty Woman είχε λάβει τεράστια αγάπη από τον κόσμο την δεκαετία του 1990, και μέχρι σήμερα όλοι μιλάνε για αυτή.

Στο Pretty Woman, μία ρομαντική κομεντί, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Τζούλια Ρόμπερτς και Ρίτσαρντ Γκιρ, ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Γκάρυ Μάρσαλ.

Η ταινία αφορά την ιστορία της Βίβιαν Γουόρντ, η οποία είναι μία πόρνη πολυτελείας στο Hollywood. Η Βίβιαν Γουόρντ ξεκινάει να εργάζεται για τον Έντουαρντ Λούις, ο οποίος είναι ένας πλούσιος επιχειρηματία, και η Βίβιαν γίνεται συνοδός του για διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσεται μία σχέση μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δεν προοριζόταν για αισθηματική κωμωδία αλλά για ένα σκοτεινό και βαθύ δράμα, με κύριο ζήτημα την πορνεία στο Λος Άντζελες.

Η Τζούλια Ρόμπερτς είχε μιλήσει με την Πατρίσια Αρκέτ, στη διάρκεια του Actors on Actors του Variety, για την αλλαγή του σεναρίου.

Η Πατρίτσια Αρκέτ είχε πει ότι: “Πριν από πολλά, πολλά, πολλά χρόνια, μια από τις πρώτες μου οντισιόν ήταν για μια ταινία που ονομαζόταν “3,000”. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως το “3,000” ήταν το αρχικό σενάριο για το “Pretty Woman”. Και το τέλος ήταν πραγματικά πολύ βαρύ”.

Στη συνέχεια, η Τζούλια Ρόμπερτς πρόσθεσε ότι η ταινία θα έληγε με τον χαρακτήρα της “να πετιέται έξω από ένα αυτοκίνητο, πριν ο οδηγός μου πετάξει τα λεφτά και απλώς να φύγει, αφήνοντάς με σε ένα βρώμικο στενό”.

Παράλληλα, το Pretty Woman είχε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και μία από τις μεγαλύτερες της δεκαετίας του 1990, ενώ ακόμα βρίσκεται στην πεντάδα της λίστας κατάλογο με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο είδος της ρομαντικής κομεντί. Η ταινία είχε συνολικό box office 463,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η Τζούλια Ρόμπερτς, έπειτα από την συμμετοχή της σε αυτή την ταινία, βραβεύτηκε με Χρυσή σφαίρα, και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την καταπληκτική ερμηνεία της.

Τσέκαρε και αυτά:

Μέγκαν Μαρκλ: Τι είπε ο πρίγκιπας Χάρι για τις ερωτικές σκηνές