Συνταγές

Συνταγές: Το τιραμισού είναι ένα από τα γλυκά που επιλέγουμε να δοκιμάσουμε όταν βρεθούμε σε κάποιο ιδιαίτερο καφέ ή μπιστρό! Και μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες παρασκευές στο σπίτι μας!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Βρήκαμε μια πολύ ιδιαίτερη παρασκευή για σπιτικό τιραμισού και είναι ότι πρέπει για τις ημέρες του Αυγούστου όπου θα αράζεις και θα θέλεις να φας κάτι γλυκό!

Τι θα χρειαστείς 

  • 170 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 170 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 10 σαβαγιάρ μπισκότα
  • μαρμελάδα φράουλα

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπά με μια σπάτουλα ή ένα wisk για να το μαλακώσει!
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς με ένα μίξερ για να αφρατέψει! Όταν βλέπεις πως η κρέμα αρχίζει να σφίγγει τότε προσθέτεις 3 κουταλιές ζάχαρη! Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμη η κρέμα όταν γίνει η διπλάσια με το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς τα αυγά για 2 λεπτά και τότε πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη! Αφού το χτυπήσεις, πρόσθεσε τα αυγά στο τυρί και ανακάτεψε με μια κουτάλα!
  • Κόβεις τις φράουλες στα δυο και αρχίζεις να “χτίσεις” με όρθιο τρόπο τα τοιχώματα ενός τσερκιού και αρχίζεις να βάζεις στον πάτο τα σαβαγιάρ και μια στρώση μαρμελάδας
  • Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και απλώνεις την υπόλοιπη κρέμα στο γλυκό σου! Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει!

 

Τσέκαρε και αυτά: