Ταξίδι στο Βιετνάμ

Ταξίδι στο Βιετνάμ: Μια χώρα την οποία όλοι θέλουν να επισκεφτούν κάποια στιγμή στη ζωή τους είναι αυτή της Νοτιανατολικής Ασίας καθώς θεωρείται από τους top προορισμούς όλο το χρόνο. Είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στην χώρα και ο κομμουνισμός είναι το καθεστώς που επικρατεί.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Πρόκειται για μια χώρα η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν την περιπέτεια και τα φυσικά τοπία, ενώ διαθέτει πλούσια ιστορία την οποία αξίζει να γνωρίσεις από κοντά. Αν είσαι από τα πλάσματα που έχουν ξεκινήσει να τσεκάρουν εισιτήρια και διαμονή, τότε πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα πρώτα.

Σίγουρα, πρόκειται για μια χώρα την οποία δεν είναι εύκολο να ταξιδέψεις μόνο σου – χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απαγορευτικό – και καλό θα ήταν να συμβουλευτείς ένα ταξιδιωτικό γραφείο για την πρώτη σου φορά. Ωστόσο, αν θέλεις να τα οργανώσεις όλα μόνος σου θα πρέπει να τσεκάρεις αεροπορικά εισιτήρια και να ξέρεις πως πάντα υπάρχουν ανταποκρίσεις και όχι απευθείας συνδέσεις.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις είναι τα έγγραφα σου. Ένα ταξίδι στο Βιετνάμ χρειάζεται έγκυρο διαβατήριο και μια visa η οποία θεωρείται υποχρεωτικό έγγραφο για τους Έλληνες.  Μπορείς να τη βγάλεις οnline και μέσα σε 5 μέρες θα έχεις την απάντηση που θα σου δώσει το “πάσο” για να βρεθείς στη χώρα.

Επίσης, θα χρειαστεί να κάνεις συνάλλαγμα καθώς το νόμισμα είναι το Vietnamese Dong και είναι αρκετά υποτιμημένο, επομένως θα αισθανθείς “βασιλιάς” με τα χρήματα που θα έχεις στα χέρια σου. Μπορείς να κάνεις συνάλλαγμα σε διάφορες πόλεις ή στο αεροδρόμιο αλλά πάντα είναι πιο ακριβό εκεί.

Μια συμβουλή που σίγουρα θα σου δώσουμε όταν ετοιμάζεσαι για τέτοια ταξίδια, είναι να κάνεις μια ταξιδιωτική ασφάλεια έτσι ώστε να έχεις κάλυψη που αφορά στην υγεία σου. Ποτέ δεν ξέρεις!

Επίσης, θα δώσεις και μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορείς γιατί μπορεί να πέσεις θύμα κλοπής και δε χρειάζεται να δείχνεις πως έχεις πολλά λεφτά!

Πάντως, θα δεις απίστευτες εικόνες και θα γεμίσει το feed σου στο Instagram με μοναδικές φωογραφίες!

Τσέκαρε και αυτά: