Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε καλλιτέχνες, γιατρούς και εταιρείες να τη χρησιμοποιούν για να φέρουν εις πέρας διάφορα tasks! Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι κορύουν τον κώδων ατου κινδύνου και θέλουν να προειδοποιήσουν τον κόσμο και όσους τη χρησιμοποιούν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, ο συνιδρυτής της Αpple , Stephen Wozniak, και άλλοι ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας, έχουν υπογράψει μια επιστολή μέσω της οποία ζητούν να σταματήσει να αναπτύσσεται η AI τεχνολογία για τους επόμενους έξι μήνες.

Η επιστολή εκδόθηκε από το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο “Future of Life Institute” και περισσότερα από 1.000 άτομα την υπογράφουν. Εκφράζεται η ανησυχία πως η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται ραγδαία και μπορεί να αποβεί μοιραλια αυτή η συνθήκη για την ανθρωπότητα.

Οι κίνδυνοι που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι πολλοί και δε θέλουν ακόμη να δουν την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης διότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν ακόμη πιο ισχυρά συστήματα από αυτό του GPT-4 της OpenAI και η ανησυχία είναι μεγάλη.

Η AI τεχνολογία μπαίνει πολύ δυναμικά σε χώρους όπως είναι η ιατρική και σε άλλους κλάδους και η ραγδαία εξάπλωση της είναι τρομακτική σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κάτι θα ξέρουν και αυτοί!

Tσέκαρε και αυτά: