Θεσσαλία

Η Θεσσαλία ακόμα βρίσκεται κάτω από εκατομμύρια τόνους νερού μετά την κακοκαιρία Daniel με δεκάδες χωριά να είναι κυριολεκτικά αποκλεισμένα και εκατοντάδες πολίτες να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Μάχη με την πλημμύρα δίνει και σήμερα η Πολιτική Προστασία στη Λάρισα, σε έναν διαρκή αγώνα ενίσχυσης των αναχωμάτων του Πηνειού ποταμού στα όρια της πόλης και απομάκρυνσης του πληθυσμού από περιοχές που βρίσκονται γύρω από το ποτάμι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Πυροσβέστες και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι και από δυνάμεις του στρατού και από ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε τρία επίπεδα.

Πρώτον, να ενισχύσουν τις όχθες του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα του που διασχίζει την πόλη, δεύτερον, να απεγκλωβίσουν κατοίκους που είναι «παγιδευμένοι» στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό και τρίτον να μετακινήσουν κόσμο από περιοχές στις οποίες η στάθμη του νερού ανεβαίνει.

Επίσης, με την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων, με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γίνονται διανοίξεις σε σημεία του ποταμού έξω από την πόλη, ώστε να εκτονώνεται η πίεση του νερού και να σταθεροποιείται η στάθμη του ποταμού.

Τόνοι αμμοχάλικου μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα με δέκα τριαξονικά φορτηγά και με φορτωτές και ρίφθηκαν σε σημεία της όχθης του Πηνειού για να συγκρατηθούν καίρια αναχώματα και ως, αυτή την ώρα, η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί.

Τσέκαρε και αυτά: