TikTok

Ένας ειδικός σε θέματα τεχνολογίας σήμανε “πέντε συναγερμούς” για το πώς η κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok κατηχεί τις νεότερες γενιές της Αμερικής.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

“Το πληροφοριακό περιβάλλον χειραγωγείται ενεργά από τον εχθρό μας. Αυτό είναι πρόβλημα”, δήλωσε η διευθύντρια του κέντρου τεχνολογικής πολιτικής του Heritage Foundation, Kara Frederick, στην εκπομπή “The Bottom Line”. “Είναι μια πυρκαγιά πέντε συναγερμών και δεν ξέρουμε καν πώς θα μοιάζει σε 10 χρόνια από τώρα, όταν τα παιδιά που λαμβάνουν όλες αυτές τις πληροφορίες, τις εσωτερικεύουν, πιστεύουν ότι είναι αληθινές”.

“Στη συνέχεια, μπαίνουν στα ιδρύματά μας, αποφοιτούν από το κολέγιο και γίνονται οι δικαστές, οι δικηγόροι της επόμενης γενιάς – τεράστιο ζήτημα”, τόνισε. “Πρέπει να απαγορευτεί”.

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο συνέδριο Fortune, το στέλεχος της Google Prabhakar Raghavan μίλησε για την εξέλιξη της μηχανής αναζήτησης και σημείωσε ότι σχεδόν το 40% της νεότερης γενιάς πηγαίνει στο TikTok αντί για το Google για περιεχόμενο.

“Έχετε εκτιμήσεις φέτος που λένε ότι πάνω από το ήμισυ της γενιάς Z χρησιμοποιεί την αναζήτηση TikTok ως τη νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης. Έτσι, δεν πηγαίνουν απλώς μετά το σχολείο και δεν κάνουν απλά μια άσκοπη περιήγηση. Όχι, ψάχνουν πραγματικά για όρους: Γάζα, Ισραήλ και λαμβάνουν μια πλημμύρα προπαγάνδας επηρεασμένης από το CCP μπροστά στα μάτια τους σχεδόν συνεχώς, όλη μέρα, κάθε μέρα. Τεράστιο πρόβλημα [ως] πηγή ειδήσεων για τη γενιά Z”, δήλωσε ο Frederick.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στο FOX News Digital ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς”.

“Το περιεχόμενο στο TikTok, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα, παράγεται από την κοινότητά μας και δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τσέκαρε και αυτά:

Kim Kardashian: Η κόρη της, North West, τρώει κρεμμύδι σαν μήλο

Μακαρονάδα με κουνουπίδι: Ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα