TikTok

To TikTok είναι η πλατφόρμα που όλοι χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια και γνώρισε μεγάλη “άνθηση” κατά τη διάρκεια της καραντίνας καθώς όλοι ήταν στα σπίτια τους και δημιουργούσαν περιεχόμενο γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Πολλοί από εμάς αναρτούν βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα και το πρώτο hashtag pου χρησιμοποιούμε είναι το #FYP (for your page) με σκοπό να μας βάλει στον “κουβά” και να το δουν περισσότερα άτομα. Ωστόσο, υπάρχει μια φήμη που έχει αρχίσει να γίνεται εντονη και αφορά σε ένα μυστικό κουμπί.

Σύμφωνα με το Forbes το οποίο έκανε έρευνα ανάμεσα σε μηνύματα και έγγραφα, βρέθηκε πως ίσως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τον αλγόριθμο και φέρεται το προσωπικό του TikTok να προωθεί τα βίντεο – εκτός από τον αλγόριθμο – και με ένα κουμπί το οποίο ονομάζεται “heating” και μπορούν με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν την απόδοση τους και να φαίνονται πιο εύκολα στο κοινό.

Το συγκεκριμένο κουμπί, όπως αναφέρει το Forbes φέρεται να είναι μια “παρέμβαση” και χάρη στο ανθρώπινο χέρι γίνονται viral τα βίντεο που βλέπουμε!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κουμπί φέρεται πως το χρησιμοποιούν και υπάλληλοι της BYTEDANCE – μητρικής εταιρείας του μέσου – για να ανεβάσουν τα δικά τους νούμερα.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια παραδοχή από τη γνωστή πλατφόρμα.

Τσέκαρε και αυτά: