Tinder

Αφού αποχώρησε η πλατφόρμα LinkedIn από την Κίνα, οι νέοι βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο για αναζήτηση εργασίας, και δεν είναι άλλος από το Tinder.

Σύμφωνα με το κινεζικό Sixth Tone, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου δήλωσε πως είναι μία επαγγελματικά χρήσιμη εφαρμογή το Tinder. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με ένα άτομο που την βοήθησε να εξασφαλίσει μια πρακτική άσκηση σε μια εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Μία 22χρονη, δήλωσε πως είχε κάνει τα πάντα για να βρει μία δουλειά, μέχρι που ανέβασε στο Tinder φωτογραφίες της και στη λεζάντα έγραψε: “Ψάχνει κάποιος για υπάλληλο; Αυτή τη στιγμή ψάχνω δουλειά. Προσλάβετέ με”.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Tinder είπε στο Sixth Tone ότι αυτή η συμπεριφορά θα μπορούσε να παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας της πλατφόρμας τους.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές μας ενισχύουν την πολιτική μας σύμφωνα με την οποία οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Tinder για να κάνουν προσωπικές συνδέσεις, όχι επαγγελματικές», δήλωσε.

«Το Tinder δεν είναι ένα μέρος για την προώθηση επιχειρήσεων για να προσπαθήσουν να κερδίσουν χρήματα. Ομοίως, οι χρήστες δεν πρέπει επίσης να διαφημίζουν, να προωθούν ή να μοιράζονται συνδέσμους για να κερδίσουν ακολούθους, να πουλήσουν πράγματα, να συγκεντρώσουν χρήματα ή να κάνουν καμπάνιες».