Τρόφιμα

Τρόφιμα: Όλοι οι άνθρωποι κυνηγάμε έναν σκοπό σε αυτή τη ζωή και δεν είναι άλλος από την ευτυχία και την ψυχική υγεία, για τις οποίες ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να τις επιτύχουμε.

Πολλοί όμως δεν ξέρουν ότι και η ευτυχία τελικά περνάει από το στομάχι, αφού υπάρχουν 7 τρόφιμα που μας κάνουν πιο χαρούμενους.

Σύμφωνα με έρευνες ορισμένα τρόφιμα σχετίζονται με την αυξημένη σεροτονίνη, γνωστή και ως “ορμόνη της ευτυχίας”, στον εγκέφαλό μας.

7 τρόφιμα που σας κάνουν χαρούμενους, σύμφωνα με την επιστήμη

  1. Μαύρη σοκολάτα

Μία συστηματική επιθεώρηση εξέτασε το ζήτημα και κατάλαβε πως η μαύρη σοκολάτα  μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση κάποιου.

Τα συστατικά που συνδέονται με το με το αίσθημα της ευτυχίας είναι η τρυπτοφάνη, η θεοβρωμίνη και η φαινυλαιθυλαλανίνη.

  1. Μπανάνες

Οι μπανάνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε, καθώς το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνη Β6 για να δημιουργήσει σεροτονίνη και οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.

  1. Καρύδα

Σε περιπτώσεις μελαγχολία και στεναχώριας, η καρύδα μπορεί να λειτουργήσει θετικά στον οργανισμό και την ψυχική υγεία, αφού περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας, τα οποία ενισχύουν την ενέργεια

 

  1. Καφές

Κι όμως η κατανάλωση καφέ, αλλά με μέτρο, μπορεί να κάνει τον άνθρωπο πιο χαρούμενο.

Ανάλυση του 2016 έδειξε πως η κατανάλωση καφέ συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τον μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης.

  1. Αβοκάντο

Σύμφωνα με μελέτη του 2020 έδειξε ότι τα υγιή λίπη στο αβοκάντο συνδέονται με το μειωμένο άγχος στις γυναίκες, ενώ είναι πλούσιο σε  βιταμίνη Β, άμεσα συνδεδεμένη με το στρες.

  1. Μούρα

Γενικότερα η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με την καλή ψυχική ηρεμία, πόσο μάλλον τα μούρα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

  1. Μανιτάρια

Η βιταμίνη D έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, και τα μανιτάρια έχουν αρκετή ποσότητα.

Τσέκαρε και αυτά:

Τσάντα: Το νέο κομμάτι των Zara που έγινε viral 

Ταξίδι: Τρεις προορισμοί που θα σου αλλάξουν τη ζωή