Τσικνοπέμπτη 2023

Τσικνοπέμπτη 2023 : Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την απόλυτη μάχη της ψησταριάς ή του φούρνου όπου θα απλώσουμε λαχταριστά κομμάτια κρέατος και θα τα απολαύσουμε με αυτή την τσίκνα που όμοια της δεν υπάρχει! Και μπορούμε να την πετύχουμε στο σπίτι μας κάνοντας εύκολα κόλπα τα οποία θα μας βοηθήσουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτη θα πρέπει να τα έχουμε όλα! Λαχταριστές πατατούλες (τσέκαρε συνταγές εδώ), σαλάτες, αλοιφές και να πιούμε και κάτι το οποίο μας αρέσει και θεωρούμε πως ταιριάζει με το κρέας.

Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν όταν ψήνουν στο σπίτι, διότι φοβούνται πως θα ψήσουν λάθος τα κρέατα και πως δε θα πετύχουν την τέλεια γεύση! Και υπάρχουν κάποια tips που πρέπει να ξέρεις!

Οι χρόνοι που πρέπει να ψήνονται κάποια κομμάτια κρέατος στην ψησταριά :

  • Μπριζόλες χοιρινές :15 με 16 λεπτά
  • Σουβλάκια : 10-14 λεπτά
  • Μπιφτέκια 8 λεπτά
  • Χοιρινά μπριζολάκια : 6 -7 λεπτά
  • Κοτόπουλο φιλέτο λεπτοκομμένο : 15-25 λεπτά
  • Χοιρινά μπριζολάκια λεπτοκομμένα: 5-6΄

Αυτοί οι χρόνοι αφορούν σε ένα κρέας το οποίο θέλουμε να είναι medium ψησίματος! Αν θέλεις να γίνει welldone αφήνει 4-5 λεπτά παραπάνω ενώ για rare αφαιρείς 2-3 λεπτά.

Αν θέλεις να ψήσεις λαχανικά στη ψησταριά, να ξέρεις πως τα περισσότερα χρειάζονται 5 με 6 λεπτά με εξαίρεση την μελιτζάνα που χρειάζεται 8 λεπτά!

Τα λαχανικά και τα κρέατα μπορείς να τα μαρινάρεις αποβραδίς με κάποια σάλτσα τηςψεπιλογής σου και να τα ρίξεις απευθείας στην σχάρα η οποία θα πρέπει να καίει!

Μην ξεχνάς πως το αλάτι και το πιπέρι μπαίνουν στο τέλος του ψησίματος όπως και τα υπόλοιπα μπαχαρικά που θέλεις να προσθέσεις εκείνη την στιγμή!

Mπορείς να έχεις πάντα δίπλα σου μια “κούπα” λεμόνι για να καθαρίζεις τη σχάρα ή για να ρίχνεις πάνω στο κρέας λίγο πριν το αποσύρεις από τη φωτιά!

Τσέκαρε και αυτά: