Viral

Τα χρόνια πέρασαν ευτυχώς ή δυστυχώς και παλιές εκφράσεις που ήταν τότε viral πλέον έχουν μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν πρόκειται να ξεμυτίσουν ξανά από εκεί.

 

Ο τρόπος ζωής μας πλέον έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με 20 ή 30 χρόνια και με αυτο δεδομένο σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι αλλαγές είναι ριζικές.

Για αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε δέκα εκφράσεις που δεν πρόκειται να ξανακούσετε ποτέ ξανά και αυτό όχι γιατί δεν είναι στη μόδα, αλλά γιατί πλέον δεν γίνεται να ειπωθούν.

Η πρώτη έκφραση είναι “μάσησε η κασέτα” και όλοι θυμούνται ή τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι πώς το κασετόφωνο μπλοκάριζε και μας έκοβε πάνω στο καλύτερο. Πλέον δεν υπάρχουν κασέτες άρα πάει κι αυτή η έκφραση.

“Πάρε το μηδέν” ακουγόταν από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, αλλά πλέον με τα κινητά και τα ψηφιακά για ποιο λόγο να το πούμε αυτό.

Η τρίτη φράση είναι αυτή που μας έλεγε συνήθως η μαμά “βγες από το internet θέλω να πάρω τηλέφωνο”. Δεν χρειάζεται να πούμε γιατί είναι αχρείαστη αυτή η έκφραση πια.

Αγόρασες φλας για τη μηχανή, έλεγε παλιά ο φίλος μας πριν φύγουμε για ταξίδι. Πλέον γιατί να πάρουμε φλας και τι είναι αυτό το πράγμα “η μηχανή” που θέλει και φλας. Τα έχουν όλα τα κινητά μας πια!

Πέμπτη φράση που ακουγόταν το χειμώνα μέσα στα αυτοκίνητα, όταν χαροπάλευε το αυτοκίνητο για να πάρει μπρος λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. “Τράβα το τσοκ” λέγαμε τότε και λύναμε το πρόβλημα, ενώ τώρα εάν το πεις θα σε κοιτάξουν τουλάχιστον περίεργα.

Έκτη φράση που λογικά δεν θα ξανακούσουμε εκτός εάν αλλάξει πάλι το υπουργείο Παιδείας το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι η “εσυ τι δέσμη είσαι”. Ποια δεν υπάρχουν δέσμες και ούτε θα επιστρεψουν λογικά.

Έβδομη φράση που μας μεταφέρει ακόμα πιο παλιά που ούτε εμείς δεν προλάβαμε είναι η “θα σηκωθεις να αλλάξεις το κανάλι”, εννοώντας την τηλεόραση.

Όγδοη φράση που επίσης δεν θα ξανασυναντήσουμε ΠΟΤΕ πια είναι “μου τελειώνει η τηλεκάρτα”, όταν βγαίναμε πια έξω για να μιλήσουμε.

Ένατη φράση που θα μπορούσαμε να ακούσουμε μόνο εάν γυρνάμε πίσω στο χρόνο είναι η εξής: “μου τελείωσαν οι μπαταρίες στο γουόκμαν”. Τι είναι το γουόκμαν αλήθεια;

Τέλος, για όσους έχουν ζήσει και σε παλιά σπίτια σίγουρα άκουγαν τη φράση “ααα εγώ στο σπίτι έχω μωσαϊκό”, εννοώντας το πάτωμα. Πλέον το μόνο μωσαϊκό που έχει απομείνει ζωνταντό είναι το γλυκό!

Τις θυμάστε αυτές τις εκφράσεις;

By Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό:

Σπύρος Μαρτίκας : Η απαράδεκτη ατάκα για τον φαρμακοποιό