Zodiac

Το Zodiac είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ μυστηρίου του 2007 σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ και σενάριο του Τζέιμς Βάντερμπιλτ, βασισμένη στα μη μυθοπλαστικά βιβλία του Ρόμπερτ Γκρέισμιθ, Zodiac (1986) και Zodiac Unmasked (2002).

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo και Robert Downey Jr. με τους Anthony Edwards, Brian Cox, Elias Koteas, Donal Logue, John Carroll Lynch, Chloë Sevigny, Philip Baker Hall και Dermot Mulroney σε δευτερεύοντες ρόλους.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του ανθρωποκυνηγητού για τον Zodiac Killer, έναν κατά συρροή δολοφόνο που τρομοκρατούσε την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, χλευάζοντας την αστυνομία με επιστολές, ματωμένα ρούχα και κρυπτογραφήματα που ταχυδρομούσε σε εφημερίδες. Η υπόθεση παραμένει ένα από τα πιο διαβόητα ανεξιχνίαστα εγκλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Fincher, ο Vanderbilt και ο παραγωγός Bradley J. Fischer πέρασαν 18 μήνες διεξάγοντας τη δική τους έρευνα και έρευνα για τους φόνους του Zodiac. Ο Fincher χρησιμοποίησε την ψηφιακή κάμερα Thomson Viper FilmStream Camera για τη φωτογράφηση του μεγαλύτερου μέρους της ταινίας, ενώ παραδοσιακές κάμερες φιλμ υψηλής ταχύτητας χρησιμοποιήθηκαν για τις σκηνές δολοφονίας σε αργή κίνηση.

Το Zodiac κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures στη Βόρεια Αμερική και την Warner Bros. Pictures στις διεθνείς αγορές στις 2 Μαρτίου 2007 και έλαβε κυρίως θετικές κριτικές, με επαίνους για το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική και την ιστορική ακρίβεια. Η ταινία ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Saturn για την καλύτερη ταινία δράσης, περιπέτειας ή θρίλερ.Σε δημοσκόπηση κριτικών που διεξήχθη το 2016 από το BBC, το Zodiac ψηφίστηκε ως η 12η καλύτερη ταινία του 21ου αιώνα.

Τσέκαρε και αυτά:

Μπάνιο: Έξι αντικείμενα που δεν πρέπει να έχουμε εκεί

Δέρμα: Skincare influencer αποκαλύπτει το λάθος που κάνουμε