Αίγυπτος

Η Αίγυπτος είναι ένας προορισμός ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “ιδιαίτερος” και “μαγικός αφού διαθέτει σημεία τα οποία θα σου θυμίσουν την αγαπημένη ιστορία του Αλαντίν! Αλλά δεν είναι όλα παραμυθένια καθώς υπάρχουν περιοχές όπου η φτώχεια είναι φανερή καισ σίγουρα προκαλεί στεναχώρια.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, πήραν τον “Νουνίτο” τους και επέλεξαν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Κάιρο και οι εικόνες που μας έδειξαν μέσω Instagram ήταν μοναδικές.

Η γνωστή instagrammer θέλησε να κάνει ένα μικρό Q&A κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο αεροδρόμιο του Καϊρού καθώς είχαν καθυστέρηση στην πτήση τους και έδωσε πολύτιμες συμβουλές σε όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στη χώρα που επισκέφτηκε η ίδια.

Μια από τις ερωτήσεις που της έκανε ένας follower αφορούσε στο κόστος που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο ταξίδι και η Ιωάννα Τούνη απάντησε, γράφοντας :

“Η λίρα που έχουν στην Αίγυπτο είναι αρκετά “υποτιμημένη” σε αξία, συγκριτικά με το ευρώ.  (1 ευρώ είναι 30 λίρες).Οπότε δεν είναι ακριβό ταξίδι. Με λίγη οργάνωση μπορείτε να το κάνετε όλοι. Είναι οικονομικός και πολύ κοντινός προορισμός. (από Αθήνα είναι λιγότερο από 2 ώρες)”. 

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως χρειάζεται ξεναγός για να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά τα μοναδικά αξιοθέατα της Αιγύπτου και η Ιωάννα Τούνη ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Δεν είναι πόλη όπως η Ιταλία, που πηγαίνεις βόλτες και τη γυρίζεις περπατώντας. Ιδανικά θέλει να με πρακτορείο, με κάποιον ξεναγό και οδηγό. Ο Δημήτρης και εγώ θέλαμε ησυχία και άνεση χρόνου με το μωρό. Οπότε κλείσαμε ξεναγό και οδηγό για εμάς (που βγαίνει λίγο πιο ακριβά). Επίσης δεν προτείνω να νοικιάσεις αμάξι να οδηγείς μόνος εδώ, οδηγούν σαν τρελοί. Αλλά μεταξύ τα βρίσκουν με κάποιο μαγικό τρόπο οι οδηγοί”. 

Ωραία τα tips!

Τσέκαρε και αυτά: