Αναπνοή

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αναπνοή τους καθώς ο κορονοϊός φαίνεται να έχει αφήσει κατάλοιπα σε ορισμένους και πρέπει να είναι προσεκτικοί.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ, κατάφερε να αναπτύξει μια τεχνολογία μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την αναπνοή ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο σπίτι του μέσω… wi-fi.

Oι επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιούργησαν τον BreatheSmart, και πρόκειται για έναν αλγόριθμο ο οποίος μπορεί να εντοπίσει αν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με αναπνευστικά προβλήματα ενώ είναι στο σπίτι του.

Ο αλγόριθμος δείχνει αλλοιώσεις στο σήμα όταν υπάρχει κάποια περίεργη κίνηση στο σπίτι και όταν ένας άνθρωπος δεν αναπνέει καλά ή βήχει μπορεί να φανεί μέσω των σημάτων που διαταράσσονται. Τα σήματα που εκπέμπονται μέσω του wi-fi διοχετεύονται σε όλο το σπίτι και μπορούν να περνούν μέσα από επιφάνειες αλλά και να αναπηδούν από τους τοίχους. Επομένως, εντοπίζουν κινήσεις που μπορούν να τα διαταράξουν και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εντοπιστεί παρεμβολή στο σήμα μέσω της αναπνοής.

Στις δοκιμές που έγιναν , οι ερευνητές έκαναν τροποποίηση στο firmware ενός router και μέσω μιας συνδεδεμένης συσκευής CSI λάμβανε έως και 10 φορές ανά δευτερόλεπτο σήμερα. Η ομάδα χρησιμοποίησε μια κούκλα με ανθρώπινη μορφή και την προσομοίωση σε διάφορες συνθήκες αναπνοής και παρακολούθησαν τα σήμερα. Ο αλγόριθμος αναγνώρισε στο 99,5% τις συνθήκες σωστά.

Ακόμη γίνονται έρευνες για τον αλγόριθμο και πολλά τεστ!

Τσέκαρε και αυτά :

Χριστουγεννιάτικο δέντρο :Τα ερωτικά “στολίδια”

Γιορτινό μανικιούρ : 5 ιδέες για την Πρωτοχρονιά