Athens Flying Week

Με εντυπωσιακές παρουσίες από πληρώματα και πτητικά μέσα κάθε είδους, από πολεμικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς -όπως τα αμερικανικά F-35, τα γαλλικά Rafale και τα ελληνικά F-16- έως αερόπλοια, αλεξίπτωτα και αερομοντελιστές, συνεχίζεται η 11η Athens Flying Week 2023.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική διοργάνωση στη νοτιανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Οι πολυάριθμοι θεατές, που από νωρίς το πρωί συρρέουν στη φιλόξενη αεροπορική βάση της 114ης Πτέρυγας Μάχης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πτητικό πρόγραμμα στο Athens Flying Week.

Συνάμα όμως είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στις στατικές εκθέσεις τους, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με κυβερνήτες τους, αλλά και να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών και να προμηθευτούν ενθύμια, σήματα και θυρεούς από εμβληματικές αεροπορικές μονάδες και σήματα αεροσκαφών.

Φυσικά την παράσταση έκλεψαν οι εκλεκτές ξένες συμμετοχές. Ιδίως τα «σόλο» προγράμματα που πραγματοποίησαν το αμερικανικό F-35 με την κυβερνήτη του Κριστίνι «Μπίο» Γουλφ (λογοπαίγνιο για να θυμίζει τον κεντρικό ήρωα του αγγλοσαξωνικού έπους Beowolf), αλλά και η επίδειξη του γαλλικού Rafale, με κυβερνήτη τον Μπερτράν «Μπουμπού» Μπυτάν και το πρόγραμμα που του χάρισε τη νίκη στον αεροπορικό διαγωνισμό στη Βρετανία.

Ειδικά η πτήση του Rafale έδειξε τις πολλοστές δυνατότητες και κυριολεκτικά τα άκρα στα οποία μπορεί να φθάσει τούτο το ακαταμάχητο αεροσκάφος, που μόλις η Πολεμική μας Αεροπορία παρέλαβε και το 18ο από τα αντίστοιχα μαχητικά που θα ενισχύσουν τα φτερά της άμυνάς μας.

Τσέκαρε κι αυτό: