Athens Flying Week

Mε την εντυπωσιακή άφιξη του σμήνους επιδείξεων Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή 25 Αυγούστου δόθηκε μία απολαυστική πρόγευση για το τι θα επιφυλάσσει η φετινή διοργάνωση του 11ου Athens Flying Week 2023, που θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Eίναι η δεύτερη φορά που το επίλεκτο σμήνος από τη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου πραγματοποιεί επίδειξη στη χώρα μας, καθώς μία προηγούμενη χρονιά είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στην Καβάλα.

Πέρα από το σμήνος των F-35 και τους Saudi Hawks, στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν στα Σόλο τα F-16 από το Βέλγιο και τη Δανία, τα γαλλικά Rafale και το Eurofighter Typhoon και οι ελληνικές ομάδες “Δίας” και “Δαίδαλος”.

Όσον αφορά τις ομάδες, εκτός από τη Σαουδαραβική, θα συμμετέχουν και η ισπανική Patrulla Aguila και ομάδες από την Ελβετία και το Βέλγιο, το σμήνος Fursan από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ακροβατική ομάδα από την Καβάλα, ενώ από την Ιταλία φθάνει για πρώτη φορά μία ομάδα με ΑΜΕΑ πιλότους, που αποδεικνύει πόσα μπορεί να κατορθώσει η ανθρώπινη θέληση.

Επίσης, εδώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή ακροβατικής επίδειξης Λούκα Μπερτόσιο, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και ελληνικές ομάδες Sky Diving και Gliding. Έκπληξη της διοργάνωσης θα είναι η συμμετοχή του σμήνους πολιτικών αεροσκαφών της Αegean.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέρα από το αεραθλητικό κομμάτι και τις επιδείξεις θα έχει και η στατική έκθεση των αεροσκαφών και των άλλων πτητικών μέσων που θα συμμετέχουν, τα οποία θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά και να ενημερωθούν από τα πληρώματά τους και οι θεατές.

Τσέκαρε κι αυτό: