Αθήνα φαγητό

Αθήνα φαγητό: Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας για φαγητό είναι Το Αυγό του Κόκκορα στο Μεταργουργείο επί της οδού Λεωνίδου 46 και Μυλλέρου.

Η ιστορία του συγκεκριμένου μαγαζιού ξεκίνησε στην Κυψέλη το 1982 και δεν είναι καθόλου απλή. Την εποχή εκείνη όλα τα “μαγαζιά”  κατέβαζαν ρολά στις δύο το βράδυ υποχρεωτικά. Υπήρχε βλέπετε ο σχετικός νόμος για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Φυσικό λοιπόν ήταν “να μείνεις νηστικός” εάν ήσουν εργαζόμενος και “σχόλαγες” εκείνη την ώρα.


Σ’αυτό το πρόβλημα λοιπόν ο Νίκος Γρέβιας έδωσε την λύση. Χρησιμοποίησε κεράκια για να φωτίσει τα τραπέζια του και τους γύρω χώρους. Η καινοτομία αυτή, έλυσε το πρόβλημα με τον “νόμο” και έδωσε διέξοδο στην εστίαση μετά τις δύο. Το νέο αυτό μεταδόθηκε ταχύτατα σε όλη την Αθήνα και πολλοί Αθηναίοι άρχισαν να συρρέουν στο Αυγό του Κόκκορα, για να γευθούν μια ζεστή κοκκορόσουπα και όλα τα υπόλοιπα υπέροχα εδέσματα του, κάτω από το φως των κεριών.

Και αυτός ο χώρος έγινε το hot spot όλης της Αθήνας με όλη την κοσμική Αθήνα, αλλά και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου να συρρέει καθημερινά.

 

Πλέον το Αυγό του Κόκκορα βρίσκεται στο Μεταξουργείο σε έναν ιστορικό χώρο που μαγεύει τους επισκέπτες. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί δεκάδες απίστευτες γεύσεις που όχι μόνο θα αφήσουν μία υπέροχη επίγευση στον ουρανίσκο σας, αλλά σίγουρα θα σας συντροφεύουν για πολύ καιρό.

Δεν μπορείτε να πάτε στο Αυγό του Κόκκορα και να μην δοκιμάσετε “Κόκκορα με μακαρούνες”, μπιφτέκι με χαλούμι, αλλά και μπιφτέκι με σως ροκφόρ. Και δεν έχει τελειωμό! Παπαρδέλες με μανιτάρια, μπιφτέκι προβατίνα με αμπελοφάσουλα και λουκάνικο Θεσσαλίας σχάρας… απλά του ονείρου.

Και ο κατάλογος δεν τελειώνει!

Σε έναν υπέροχο χώρο, που τιμά την παράδοση το Αυγό του Κόκκορα κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή! Εμείς το ξέρουμε! Καιρός να το μάθετε και εσείς!

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος