Barbie

Ένα νέο trend έχει ξεκινήσει στο TikTok και ο κόσμος συνεχίζει να “χορεύει” στους τρελούς ρυθμούς της Barbie, καθώς η ταινία έχει γίνει ανάρπαστη και από ότι φαίνεται θα είναι η καλύτερη της χρονιάς.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Στην ταινία βλέπουμε στις πρώτες σκηνές, τη Margot Robbie να ξεκινά τη μέρα της στη Barbieland ξυπνώντας και βγάζοντας τα ροζ πασουμάκια της! Μόλις βγάζει τα παντοφλάκια της, βλεπουμε πως στέκεται στις μύτες των ποδιών της και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως είναι “σχεδιασμένα” τα πόδια της γνωστής κούκλας. Και πολλές γυναίκες στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεκινήσει να κάνουν το Barbie Foot Challenge.

Κορίτσια όλων των ηλικιών δείχνουν σε βίντεο τα πόδια τους και πως καταφέρουν να αναπαραστήσουν την σκηνή της Barbie! Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα καθώς πιστεύουν πως υπάρχει κίνδυνος αν τη συγκεκριμένη πρακτική την χρησιμοποιούν πιο συχνά μέσα στην καθημερινότητα τους.

@dancebody_

Our personal spin on the Barbie Foot Challenge. Repeat each move 10x to strengthen your ankles, feet, and calves so you can wear your hightest, hot pink heels💖

♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] – Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Η ποδίατρος Jodi R. Schoenhaus αναφέρει πως αν μια γυναίκα κάνει τη συγκεκριμένη στάση για μια με δυο φορές για τους σκοπούς ενός βίντεο, δεν έχει κάποιο πρόβλημα! όμως, αν είναι μια στάση που επιλέγει καθημερινά, υπάρχουν κίνδυνοι!

Μιλώντας στη Post, είπε χαρακτηριστικά:

“Αν επιχειρήσετε τη στάση και τον βηματισμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι. Ο αστράγαλος είναι ασταθής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάστρεμμα συνδέσμων και τραυματισμούς, που συνήθως παρατηρούνται με τη χρήση ψηλών τακουνιών”. 
Τσέκαρε και αυτά: