Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο απασχολεί όλους τους οδηγούς και υπάρχουν τρόποι για να την πετύχουμε!

Οι σωστές πρακτικές κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορούν να μας βοηθήσουν να “κρατήσουμε” τη βενζίνη ή το καύσιμο που χρησιμοποιούμε για την κίνηση του αυτοκινήτου μας σε χαμηλά επίπεδα και να μην είμαστε διαρκώς με το άγχος ότι πρέπει να βρεθούμε σε κάποιο πρατήριο.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Οι χαμηλές στροφές κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορούν να μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε καύσιμο και πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μεγαλύτερη ταχύτητα ενώ οδηγούμε, αν και εφόσον είναι δυνατό. Ο κινητήρας “καίει” λιγότερο όταν έχουμε χαμηλότερες στροφές.

Αυτοκίνητο

Όταν βρισκόμαστε στο φανάρι είναι σημαντικό να βάζουμε “νεκρά” ή όταν είναι ακίνητο το αυτοκίνητο, και αυτό θα μας βοηθήσουμε να καίμε λιγότερα καύσιμα.

Οι απότομες επιταχύνσεις και οι επιβραδύνσεις μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση καυσίμων και παράλληλα κουράζονται τα φρένα.

Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου μπορεί να επιτευχθεί και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αν επιλέξουμε να οδηγούμε με μια σταθερή ταχύτητα και όσο μπορούμε να ελέγξουμε το φρενάρισμα.

Επίσης, όταν το αυτοκίνητο μας είναι “ελαφρού” και δεν μεταφέρουμε πολύ βάρος, τότε μπορούμε να πετύχουμε χαμηλή κατανάλωση! Παράλληλα, και τα λάστιχα παίζουν σημαντικό ρόλο και πρέπει να είναι καλά φουσκωμένα.

Τσέκαρε και αυτά: