χωρισμός

Ο χωρισμός είναι μία πολύ δύσκολη φάση που περνάει ένας άνθρωπος στη ζωή του, και έχει ορισμένα στάδια μέχρι να το ξεπεράσεις.

Τα στάδια είναι 5 και πολύ συγκεκριμένα, ωστόσο δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα για το πόσο καιρό θα μείνεις σε καθένα από αυτά, αφού ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Χωρισμός – Αυτά είναι τα 5 στάδια

Άρνηση

Στην αρχή ενός χωρισμού, τα συναισθήματα που έχει να αντιμετωπίσεις είναι πολλά, οπότε ο οργανισμός βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό που λειτουργεί ως “ασπίδα” για να μην τα αντιμετωπίσεις όλα μαζί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρνείσαι αρχικά ότι η σχέση σου έχει τελειώσει, και ελπίζεις ότι η πρώην σχέση σου θα γυρίσει πίσω.

Δεν είναι κακό να υπάρχει ελπίδα, όμως για να ξεπεράσεις κάτι πρέπει να το αποδεχτείς.

Θυμός

Ένας χωρισμός, σε οδηγεί να είσαι στο άγνωστο, γεγονός που μπορεί να σου δημιουργήσει στρες και φόβο. Ξανά σαν προστατευτικός μηχανισμός μπαίνει μπροστά από αυτά τα συναισθήματα ο θυμός.

Αρχίζεις να κάνεις ανασκόπηση της σχέσης και προσπαθείς να βρεις τον λόγο που σας οδήγησε στον χωρισμό, και καταλαβαίνεις τι συνέβαινε τόσο καιρό και πιθανότατα να ρίξεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον πρώην σύντροφό σου.

Δεν είναι κακό να θυμώνεις, ίσως και το αντίθετο, καθώς θα σε οδηγήσει στο προσπαθήσεις να πας πιο εύκολα παρακάτω.

Όμως πρέπει να θυμάσαι ότι σε κάθε χωρισμό έχουν και οι δύο μερίδιο ευθύνης.

Διαπραγμάτευση

Αυτό είναι ίσως και το χειρότερο στάδιο που σε κάνει να περάσεις ένας χωρισμός, αφού είναι περίοδος που νιώθεις πληγωμένος, και στην ουσία βιώνεις την απώλεια ενός ανθρώπου από τη ζωή σου.

Εκείνη την περίοδο το μόνο που θεωρείς ότι θα σε κάνει χαρούμενο είναι η επανασύνδεση με το πρόσωπο που ήσουν σε σχέση, όμως δεν γίνεται να ξεπεράσεις κάτι αν δεν πληγωθείς.

Είναι η ευκαιρία σου να ζήσεις τα συναισθήματά σου και να μην τα κρύψεις “κάτω από το χαλί”, για να μπορέσεις να προχωρήσεις παρακάτω.

Κατάθλιψη

Είναι το στάδιο που δεν έχεις όρεξη και δύναμη να ανταπεξέλθεις στην “καθημερινότητα”, ενώ παράλληλα δεν έχεις όρεξη ούτε για εξόδους.

Εκεί είναι που πρέπει να πατήσεις στα πόδια σου, να βγεις με τους φίλους και την οικογένειά σου και να αρχίσεις να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και να βρεις την καλύτερη εκδοχή του.

Αποδοχή

Το τελευταίο στάδιο που έχει ένας χωρισμός, είναι όταν έχει βιώσει όλα τα προηγούμενα στάδια και πλέον φτάνεις σε ένα σημείο που αποδέχεσαι ότι η σχέση αυτή έχει τελειώσει.

Καταλαβαίνεις ότι έχεις αποδεχτεί τον χωρισμό όταν βλέπεις τον άνθρωπο που ήσουν μαζί μπροστά σου και δεν νιώθεις κάποια επιθυμία, θυμό ή λύπη που δεν είστε μαζί.

Τσέκαρε και αυτά:

Smoothie με ρόδι: Πώς να το φτιάξεις και τα οφέλη στην υγεία 

Απολλεών: Από πού βγαίνει το ψευδώνυμο