Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι μία περίοδος που από πολλούς θεωρείται η ομορφότερη της χρονιάς. Ίσως γιατί το κλείσιμο της κάποιους τους ανακουφίζει σαν κάτι που πέρασε ή σαν ένα νέο άνοιγμα που θα ευοδωθούν οι κόποι του παρελθόντος

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που αγαπάμε να περνάμε στο σπίτι μας. Πιο όμορφο και «ζεστό» από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, μας δίνει ακόμα ένα λόγο για να μείνουμε σπίτι μας αυτές τις γιορτές. Το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα λαμπιόνια που το φωτίζουν και στολίζουν τα πορτοπαράθυρά μας, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τους χαρούμενους χιονάνθρωπους, τα ξωτικά, τους Άγιους Βασίληδες, τα παιχνίδια κάτω από το δέντρο και η φάτνη που δίνει το δικό της χρώμα στο χώρο φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα μαγική, στην οποία θέλουμε να είμαστε μέρος κάθε στιγμή.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Οι γιορτές παραδοσιακά είναι αφορμή για οικογενειακή συγκέντρωση. Άνθρωποι ταξιδεύουν, μετακινούνται, επισκέπτονται τις οικογένειες τους προκειμένου να βρεθούν όλοι μαζί για να περάσουν τις γιορτές. Ένα υπέροχο έθιμο που μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά και να ζεστάνει τις ψυχές τους.

Σε κάθε επίσκεψη στο σπίτι μας για φαγητό, το τραπέζι είναι το επίκεντρο. Κάθε οικοδέσποινα και οικοδεσπότης για να εντυπωσιάσει και να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του, πέρα από τις πεντανόστιμες συνταγές που θα προσφέρει, θα φροντίσει και τη διακόσμηση του τραπεζιού του, κάνοντας τη ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του σπιτιού του να απογειωθεί.

Τα ελληνικά Χριστούγεννα είναι μια γιορτή πλημμυρισμένη από τα αρώματα και τις γεύσεις των καλών μας φαγητών και γλυκών. Μοσχομυρίζουν τα μελομακάρονα, οι βασιλόπιτες και οι δίπλες και γεμίζει ευωδιές από τα ψητά πουλερικά, τις μυρωδάτες πίτες και τους πατροπαράδοτους χοιρινούς μεζέδες.

Τσέκαρε κι αυτά: