Discord

Ένα πολύ ιδιαίτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει αρχίσει να απασχολεί τις ελληνικές αρχές, το Discord, και μέσω αυτής της εφαρμογής μπορεί κάποιος να ανταλλάξει πολλά μηνύματα.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα VoIP όπου μπορεί ο χρήστης να ανταλλάξει μηνύματα και υλικό το οποίο ενδιαφέρει, όπως είναι οι φωτογραφίες και να δημιουργήσει κοινότητες. Μέσω φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεις μπορεί να δημιουργηθεί ένα είδος επικοινωνίας ενώ υπάρχει τρόπος να γίνουν ιδιωτικές συζητήσεις.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες και δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχει γίνει έντονη συζήτηση για τη δράση των χρηστών καθώς μπορεί πολύ εύκολα να διανείμει κάποιος μέχρι και πορνογραφικό υλικό.

Κατά κύριο λόγω, χρησιμοποιείται για να συνομιλούν οι gamers μεταξύ τους αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια νέα “μόδα” σεξουαλικού περιεχομένου η οποία μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε τα stage Channels το 2021 και τα συγκεκριμένα κανάλια επιτρέπουν στον κόσμο να κάνει συνομιλίες μέσω κειμένου ή με ομιλίες.

Στα κανάλια που δημιουργούνται υπάρχουν διαχειριστές και άνθρωποι που έχουν ρόλους υψηλής κατάταξης ενώ μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες οι οποίες αφορούν μόνο ανθρώπους άνω των 18 ετών!

Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί κώδικας για να υπάρχει μπλοκ σε διάφορα πράγματα τα οποία μπορεί να είναι κατά της κοινότητας.

Στα κανάλια ομιλίας οι χρήστες χρησιμοποιούν την ομιλία για να επικοινωνήσουν και υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι οι οποίοι αποφασίζονται από την κοινότητα.

Πρόκειται για ένα μέσο το οποίο έχει ενδιαφέρον, ωστόσο θεωρείται από κάποιους ειδικούς διότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει χρήση του για παράνομες πράξεις και οι αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο το ελέγχουν όσο πιο συχνά μπορούν καθώς υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες αναφέρουν πως υπάρχουν παράνομες φωτογραφίες.

Τσέκαρε και αυτά: