Εκλογές

Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου διεξήχθησαν και το αποτέλεσμα ήταν σαφές με νίκη της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατάφερε να κερδίσει και την αυτοδυναμία.

Με καταμετρημένο το 90% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΝΔ: 40,52% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 17,84% και 47 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 11,96% και 32 έδρες

ΚΚΕ: 7,61% και 20 έδρες

Σπαρτιάτες: 4,71% και 13 έδρες

Ελληνική Λύση: 4,48% και 12 έδρες

Νίκη: 3,73% και 10 έδρες

Πλεύση Ελευθερίας: 3,16% και 8 έδρες

ΜέΡΑ25: 2,43%

Από τα περίεργα των σημερινών εκλογών είναι η νέα πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφεειας, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου.

Η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με την είσοδο στη Βουλή ενός κόμματος με το όνομα Σπαρτιάτες με ποσοστό 4,7%, το οποίο έχει ακροδεξιά ρητορική.

Ενα επιπλέον νέο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή είναι η Νίκη, η οποία επίσης μία αντίστοιχη ρητορική στα πολύ πιο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Έστω και οριακά φαίνεται πως μπαίνει στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,16%.

Όπως προκύπτει από τις εκλογές, η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική με πολιτικές δυνάμεις που πρώτη φορά θα περάσουν το κατώφλι του κοινοβουλίου και ουδείς γνωρίζει πως θα τοποθετηθούν επί των σοβαρών θεμάτων και προκλήσεων που έχει η χώρα μπροστά της.

Τσέκαρε κι αυτό: