Ελπίδα

Η Ελπίδα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια η οποία έχει καταφέρει με τις μεγάλες επιτυχίες που έχει τραγουδήσει να αποκτήσει φανατικό κοινό, και παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο χώρο της μουσικής πολλά χρόνια, οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να την ακούν και να απολαμβάνουν τη φωνή της και τις επιτυχίες της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ (@elpida_official_)

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Είναι μια γυναίκα που έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια και τον τελευταίο χρόνο επέλεξε να παρουσιάσει μια νέα πτυχή του εαυτού της καθώς παίζει στην πετυχημένη σειρά του Mega “Η Γη της ελιάς“.

Ελπίδα – Βιογραφικό, το πλήρες όνομα, η πραγματική ηλικία, καταγωγή, ο σύζυγος

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1950 και είναι 73 ετών. Μεγάλωσε στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας, όπου γεννήθηκε και σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αθήνα όπου φοίτησε στο γυμνάσιο θηλέων. Ως όνειρο είχε να γίνει αρχιτέκτονας και σπούδασε σχέδιο.

Aπό το 1970 ασχολείται με τη μουσική καθώς η γνωριμία της με τον Γεράσιμο Λαβράνο ήταν καταλυτική, και από τότε τραγουδά. Τα δυο μεγαλύτερα της αδέλφια, Κώστας Καράλης και Νίκος ασχολήθηκαν με την μουσική επίσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ (@elpida_official_)

Σπούδασε φωνητική και μουσική δίπλα στον Αλέξανδρο Αινιάν και παράλληλα έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της.

Η αρχή της καριέρας

Ξεκίνησε να τραγουδά δίπλα στον Νίκο Ιγνατιάδη το 1970 και έπειτα συνέχισε να εμφανίζεται σε διάφορα κέντρα της Αθήνας στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών όπως είναι ο Στρατός Διονυσίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Βίκυ Μοσχολιού και άλλοι. Μάλιστα, έχει συνεργαστεί και με μεγάλους δημιουργούς όπως είναι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Κώστας Χατζής και άλλοι.

Στον κόσμο της δισκογραφία μπήκε με το τραγούδι “Λόγια Αγάπης” και έπειτα ακολούθησαν και άλλα κομμάτια που έγιναν επιτυχίες.

Συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς ενώ η μεγάλη της στιγμή ήταν όταν εμφανίστηκε στη Eurovision.

H συμμετοχή στη Eurovision

Η Ελπίδα πήγε το 1979 στο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ με το τραγούδι “Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ” το οποίο ακούμε μέχρι και σήμερα και κέρδισε την 8η θέση. Το τραγούδι δημιούργησαν οι Δώρος Γεωργιάδης και η Σώτια Τσώτου.

Το τραγούδι έγινε ιδιαίτερα αγαπητό!

Η προσωπική ζωή

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ (@elpida_official_)


Η Ελπίδα παντρεύτηκε το 1979 τον μηχανολόγο Στάθη Κατσαντώνη και μαζί δημιούργησαν μια πολύ όμορφη οικογένεια. Απέκτησε την κόρη της Ήρα το 1980 και τον γιο της Στέφανο 1985.

 

Τσέκαρε και αυτά: