ERTFLIX

Στην πιο δημοφιλή ελληνική πλατφόρμα, και μάλιστα σε μικρή πλέον απόσταση από τον αμερικανικό κολοσσό NETFLIX, αναδεικνύεται το ERTFLIX, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της QED, που έγινε από τις 22 ώς τις 25 Απριλίου.

Τη σχετική ποσοτική online έρευνα (CAWI) πραγματοποίησε η εταιρεία διενέργειας ερευνών QED, μέσω της πλατφόρμας της POG (People οf GREECE), σε ολόκληρη τη χώρα, σε ηλικίες 18+ ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ταξινομηθεί με βάση το φύλο, την ηλικία και τη γεωγραφική περιφέρεια και είναι βασισμένα στα στοιχεία της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού.

Στην ερώτηση για το «ποιες από τις υπηρεσίες/εφαρμογές έχουν χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 12 μήνες για να παρακολουθήσουν προγράμματα μέσω του διαδικτύου;», οι συμμετέχοντες ανέδειξαν στις πέντε πρώτες θέσεις:

NETFLIX: 54%

ERTFLIX: 46%

COSMOTE: 34%

DISNEY+: 22%

EON (NOVA): 16%

Η πανελλαδική έρευνα επιβεβαίωσε τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΡΤ για την διεισδυτικότητα του ERTFLIX.

Aπό τις αρχές του 2024, η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ διατηρεί, κατά μέσο όρο, περί τις 510.000 θεάσεις καθημερινά, που αντιστοιχούν περίπου σε 340.000 ώρες θέασης σε ημερήσια βάση!

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Απρίλιο οι συνολικές θεάσεις στο ERTFLIX ξεπέρασαν τις 13.540.000, και ήταν αυξημένες κατά 56% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023.

Τσέκαρε κι αυτά: