Εύβοια

Η γαστρονομική παράδοση στην Εύβοια βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής «Aquí la tierra» («Εδώ γη»), που μεταδίδεται καθημερινά από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ισπανίας TVE1.

Η πρώτη από τις συνολικά τρεις εκπομπές που θα είναι αφιερωμένες στο νησί της Εύβοιας μεταδόθηκε στις 29 Απριλίου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ισπανικού κοινού, καθώς την παρακολούθησαν περισσότεροι από 1,3 εκατ. τηλεθεατές, καταγράφοντας μερίδιο τηλεθέασης 12,4%.

Το συνεργείο της εκπομπής επισκέφθηκε το νησί με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας και τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στο πλαίσιο της προώθησης της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας μας στις ισπανόφωνες αγορές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ρεπορτάζ για την παρασκευή παραδοσιακών γλυκισμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Αρτακηνών-Κυζικηνών Νέας Αρτάκης, επισκέφθηκε πρότυπο βιολογικό αγρόκτημα σύκων στην Κύμη και κατέγραψε την παρασκευή τοπικής συνταγής.

Ακόμα βρέθηκε στην ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας την ώρα άφιξης των καϊκιών που μεταφέρουν τα μοναδικής νοστιμιάς οστρακοειδή και θαλασσινά του νησιού, ενώ παρακολούθησε και την παρασκευή ευφάνταστων εκδοχών παραδοσιακών συνταγών από κορυφαίο σεφ εστιατορίου της πόλης.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της στο νησί, την ισπανική αποστολή συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Φανή Παπαθωμά και ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Τσέκαρε κι αυτά: