Φωτιά τώρα

Η φωτιά τώρα που καίει ένα μεγάλο μέρος της Αττικής είναι ένα τεράστιο μέτωπο στον Κουβαρά που απειλεί πολλές περιοχές, όπως το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα και ήδη έχει κάψει δεκάδες κατοικίες.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που ο καπνός από το λεκανοπέδιο της Αττικής έφτασε μέχρι και τα Κύθηρα, μία απόσταση εκατοντάδων δηλαδή χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο με την πορεία του καπνού ανήρτησε στα social media ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος θέλοντας να δείξει το μέγεθος της φωτιάς.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του “οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 55 km/h, δηλαδή τα 7-8 μποφόρ. Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία. Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση”

Από την Τρίτη το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) μποφορ αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει πως εάν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή δεν καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο μέσα στη νύχτα, το πρωί θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση.

Τσέκαρε κι αυτό: