Φρούτα

Τα φρούτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ, και όταν συνδυάζουμε αρκετά μαζί είναι πολύ νόστιμο, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς κινδυνεύουμε από πεπτικά προβλήματα αν δεν κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Οι συνδυασμοί φρούτων που δεν πρέπει να κάνεις:

Καρπούζι και πεπόνι με άλλα φρούτα

Τα φρούτα τύπου καρπούζι και πεπόνι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι αν συνδυαστούν με άλλα φρούτα μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πέψη.

Συνδυασμός με υψηλή πρωτεΐνη και με υψηλό άμυλο

Μερικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο όπώς οι μπανάνες , τα αποξηραμένα σύκα, τα μήλα. Έτσι, αυτά τα φρούτα, καλό είναι να μην συνδυάζονται με εκείνα που έχουν πρωτεΐνη όπως το γκουάβα, τα αποξηραμένα βερίκοκα, το ακτινίδιο, το αβοκάντο και τα μύρτιλα, επειδή ο οργανισμός θέλει μία όξινη βάση για να διασπαστεί η πρωτεΐνη και μία αλκαλική βάση για τη διάσπαση του αμύλου.

Όξινα με γλυκά φρούτα

Τα όξινα και υπόξινα φρούτα όπως το γκρέιπφρουτ , οι φράουλες, τα μήλα, τα ρόδια και τα ροδάκινα, δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί με γλυκά φρούτα όπως η μπανάνα και οι σταφίδες, καθώς δημιουργεί πεπτικά προβλήματα όπως ναυτία, πονοκέφαλοι και οξέωση.

Παπάγια με λεμόνι

Στο εξωτερικό είναι ένας αρκετά συχνός συνδυασμός, που όμως μπορεί να προκαλέσει αναιμία και ανισορροπία αιμογλοβίνης μεταξύ άλλων, ειδικότερα αν πρόκειται για παιδιά.

Τσέκαρε και αυτά:

Βούρτσες: Πώς πρέπει να τις καθαρίζουμε

TikTok: Ότι χειραγωγεί τη γενιά Ζ αναφέρει εμπειρογνώμονας