Google

Αν δεν έχετε συνδεθεί στο Gmail ή στις φωτογραφίες Google εδώ και καιρό, τότε σας προειδοποιούμε ότι μπορεί να διαγραφεί. Η Google επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει την εκκαθάριση των λογαριασμών που έχουν παραμείνει αδρανείς για πολύ καιρό, με την επείγουσα προθεσμία να έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η προειδοποίηση σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι θα χάσουν την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και προσωπικά δεδομένα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτός αν συνδεθούν και επιβεβαιώσουν στην Google ότι τα πράγματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ενεργά.

“Εάν ένας λογαριασμός Google δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συνδεθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια, ενδέχεται να διαγράψουμε τον λογαριασμό και τα περιεχόμενά του – συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου εντός του Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) και των Google Photos”, επιβεβαίωσε η Google σε ανάρτηση στο blog της.

Η νέα πολιτική ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος με την Google να επιβεβαιώνει ότι το νωρίτερο που θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς είναι ο Δεκέμβριος του 2023. Αυτό απέχει μόλις λίγες εβδομάδες. Εφόσον χρησιμοποιείτε τακτικά τους λογαριασμούς Gmail, Docs, Calendar και Photos δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η ενημέρωση δεν θα σας επηρεάσει.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Google στέλνει email σε όλους όσους επηρεάζονται, οπότε αν δεν έχετε λάβει μήνυμα από την εταιρεία τεχνολογίας ο λογαριασμός σας θα είναι ασφαλής. “Πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού, θα στείλουμε πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των μηνών που προηγούνται της διαγραφής, τόσο στη διεύθυνση email του λογαριασμού όσο και στο email ανάκτησης (αν έχει δοθεί)”, επιβεβαίωσε η Google.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι παλιοί και ανενεργοί λογαριασμοί είναι πολύ πιο πιθανό να αποτελέσουν στόχο των απατεώνων του κυβερνοχώρου, γεγονός που καθιστά τα πράγματα πολύ πιο ανασφαλή για όλους τους χρήστες σε όλο το διαδίκτυο.

Μόλις ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως spam.

“Εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί”, πρόσθεσε η Google. “Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξεχασμένοι ή μη διαχειριζόμενοι λογαριασμοί συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί, δεν έχουν ρυθμιστεί οι έλεγχοι ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη.”

Η Google αναφέρει ότι η δική της ανάλυση αποκάλυψε ότι οι μη διαχειριζόμενοι λογαριασμοί έχουν επίσης τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ρυθμιστεί οι έλεγχοι επαλήθευσης δύο βημάτων.

Αυτή η τεχνολογία δυσκολεύει τους χάκερ, καθώς για να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα σε μια δευτερεύουσα συσκευή.

Τσέκαρε και αυτά:

Βούρτσες: Πώς πρέπει να τις καθαρίζουμε

TikTok: Ότι χειραγωγεί τη γενιά Ζ αναφέρει εμπειρογνώμονας