Halloween

Σε λίγες μέρες έρχεται το Halloween οπότε μπορεί να ήθελες να δεις κάποια ταινία εκείνης της θεματολογίας, οπότε σου έχουμε τις καλύτερες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Οι καλύτερες ταινίες για το Halloween:

Nightmare before Christmas (1993)

Το stop-motion μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων είναι μια οπτική απόλαυση που συνδυάζει άψογα δύο γιορτές σε μια ταινία, Χριστούγεννα και Halloween . Σε σκηνοθεσία του Henry Selick, η ιστορία ακολουθεί τον Jack Skellington (με τη φωνή του Chris Sarandon), τον βασιλιά των κολοκυθιών της Halloweentown, ο οποίος έχει κουραστεί από την ίδια ρουτίνα να τρομάζει τους ανθρώπους. Αφού πέφτει πάνω στη Χριστουγεννιάτικη πόλη, ο Τζακ καταστρώνει ένα σχέδιο για να κατακτήσει τη χαρούμενη γιορτή. Μια απόδειξη της ιδιόρρυθμης αλλά και δυσοίωνης φαντασίας του παραγωγού Tim Burton, η ταινία περιλαμβάνει αξέχαστα τραγούδια όπως το “This Is Halloween” και το “What’s This?” από τον συνθέτη Danny Elfman.

Trick ‘r Treat (2007)

O έξυπνος συνδυασμός από τον σεναριογράφο-σκηνοθέτη Michael Dougherty (ο οποίος θα αντιμετώπιζε μια άλλη σκοτεινή γιορτή με το “Krampus”) περιλαμβάνει τέσσερις πολύ κακές και πραγματικά ανησυχητικές ιστορίες. Καλύπτονται τα κλασικά, από τις δηλητηριασμένες καραμέλες μέχρι τους λυκάνθρωπους, ενώ εισάγεται και νέα ιστορία με τον χαρακτήρα του Sam – ενός δαίμονα με μάσκα από λινάτσα που κρύβει ένα υβριδικό κεφάλι κρανίου-κολοκύθας. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται με ένα μη γραμμικό αλλά επικαλυπτόμενο στυλ που αυξάνει την ένταση χωρίς να αποσπά την προσοχή. Πάνω απ’ όλα, είναι το εξαιρετικό καστ – από τη βραβευμένη με Όσκαρ Άννα Πάκιν μέχρι τους σπουδαίους χαρακτήρες Μπράιαν Κοξ και Ντίλαν Μπέικερ – που απογειώνουν τις ιστορίες του Χάλοουιν.

Hocus Pocus (1993)

Τρεις λέξεις: οι αδελφές Σάντερσον. Αν και η κωμωδία της Disney διαθέτει μια διασκεδαστική πλοκή με θέμα τη νύχτα του Halloween στο σημερινό Σάλεμ της Μασαχουσέτης, τόπο διεξαγωγής της δίκης των μαγισσών του Σάλεμ, είναι πραγματικά οι ερμηνείες της Bette Midler, της Kathy Najimy και της Sarah Jessica Parker ως το τρίο των διαβολικών μαγισσών που κάνουν την ταινία ένα κλασικό cult Halloween. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τη Midler να τραγουδάει το “I Put a Spell on You” ως η Winifred Sanderson με τα δοντάκια;

Από μια αθάνατη μαύρη γάτα που μιλάει μέχρι έναν πρώην φίλο ζόμπι, το “Hocus Pocus” αποδεικνύει ότι μια ταινία δεν χρειάζεται να είναι τρομακτική για να αιχμαλωτίσει την τρομακτική αύρα της εποχής του Halloween.

Τσέκαρε και αυτά:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αποκάλυψη για την απιστία σε σχέση της

Monday blues: Τι είναι και πώς να τα ξεπεράσεις