Instagram

Η Meta σχεδίασε χαρακτηριστικά στο Instagram και σε άλλες εφαρμογές για να “εθίζει σκόπιμα παιδιά και εφήβους”, ισχυρίζεται μια ομάδα 42 γενικών εισαγγελέων σε ομοσπονδιακές και πολιτειακές αγωγές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Eκπρόσωπος της Meta κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και ανέφερε σε δήλωσή του ότι:

“Συμμεριζόμαστε τη δέσμευση των γενικών εισαγγελέων να παρέχουμε στους εφήβους ασφαλείς, θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο και έχουμε ήδη εισαγάγει περισσότερα από 30 εργαλεία για την υποστήριξη των εφήβων και των οικογενειών τους. Είμαστε απογοητευμένοι που αντί να συνεργαστούν παραγωγικά με εταιρείες σε όλο τον κλάδο για να δημιουργήσουν σαφή, κατάλληλα για την ηλικία πρότυπα για τις πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, οι γενικοί εισαγγελείς επέλεξαν αυτόν τον δρόμο”.

Σε ομοσπονδιακή αγωγή, οι γενικοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές της Meta παραβιάζουν τους νόμους της πολιτείας για την προστασία των καταναλωτών και τον ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο (COPPA). Με την αγωγή ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα καθώς και απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση “για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από αυτές τις πλατφόρμες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση των πολιτειακών εισαγγελέων. Ένα επεξεργασμένο αντίγραφο της αγωγής είναι διαθέσιμο σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Οι πρακτικές του Instagram “έβλαψαν και συνεχίζουν να βλάπτουν τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων” και συνέβαλαν σε αυτό που ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ αποκάλεσε “κρίση ψυχικής υγείας των νέων”, η οποία “έβαλε τέλος σε ζωές, κατέστρεψε οικογένειες και έβλαψε τις δυνατότητες μιας γενιάς νέων ανθρώπων”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού των γενικών εισαγγελέων των πολιτειών.

Τσέκαρε και αυτά:

Άννα Πολτζόγλου: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Instagram και το Fame Story

Σκυλί νιώθει προδομένο και το δείχνει στην οικογένειά του