Ιταλία

Η Ιταλία είναι από τις χώρες που είναι πανέμορφες και γεμάτες τέχνη, ενώ έχει υπέροχες μικρές περιοχές που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς, έστω και μία φορά στη ζωή σου.

Έχει απίστευτη εξοχή, που θα σε μαγέψει σίγουρα η φύση και η θέα, ενώ σίγουρα θα νιώσεις λίγο ότι παίζεις σε ταινία, λόγω της αισθητικής και του ρομαντισμού που εκπέμπει αυτή η χώρα.

Επιπλέον, για τους λάτρεις του φαγητού, η ιταλική κουζίνα είναι πασίγνωστη για τα γευστικά πιάτα της αλλά και το gelato που λατρεύουν όλοι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τρία χωριά στην Ιταλία που αξίζει να δεις

Orta San Giulio, Πεδεμόντιο

Το Orta San Giulio είναι ένα υπέροχο χωριό σε λίμνη, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη της Lago di Orta, είναι μόνο για πεζούς και στη μέση της λίμνης βρίσκεται το νησάκι Isola San Giulio που το στολίζει ένα εκκλησάκι. Επιπλέον, είναι γνωστό για τα στενάκια του, τα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις και τα πέτρινα μονοπάτια.

Marzamemi, Σικελία

Το Marzamemi έχει μία πάρα πολύ εξωτική ατμόσφαιρα και το βρίσκουμε γύρω από μια αρχαία tonnara (εργοστάσιο παραγωγής τόνου). Το χωριό αυτό χτίστηκε από τους Άραβες το 1000 μ.Χ. και θυμίζει πάρα πολύ την Ελλάδα.

Stilo, Καλαβρία

Από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείς να δεις στην Ιταλία είναι το χωριό Stilo και θα το δεις σίγουρα στις περισσότερες λίστες με τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας. Βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Consolino, μερικά χιλιόμετρα στην ενδοχώρα από τις ακτές του Ιονίου και θεωρείται ένα βυζαντινό “διαμάντι”. Αυτό το χωριό είναι γεμάτο από εκκλησίες, ερείπια κάστρου, μνημεία και γενικά η ατμόσφαιρά του είναι ιδιαίτερη.

Το βασικό του αξιοθέατό είναι η La Catolica, μια βυζαντινή εκκλησία με έναν τρούλο, ο οποίος είναι καλυμμένος με ψηφίδες και μετρά από τον 9ο αιώνα.

Τσέκαρε και αυτά:

Ραβανί: Η παραδοσιακή συνταγή του σιροπιαστού γλυκού

Danny & Victor: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story