Ραβανί

Το ραβανί είναι ένα από τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά γλυκά που αγαπούν όσοι τους αρέσουν τα σιροπιαστά.

Έτσι, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι σας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. σόδα
2 καψουλίτσες βανίλια
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα

Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα

Εκτέλεση

Αρχικά θα προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Στο μίξερ θα χτυπήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λ περίπου να αφρατέψει το μείγμα. Ενώ χτυπάτε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα θα βάλετε τα αυγά, ένα τη φορά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού.

Μόλις είναι έτοιμο το βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε για 45 λεπτά. Μετά αρχίζετε να φτιάχνετε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.

Αφού έχει ψηθεί το γλυκό, το κόβετε, και ρίχνετε από πάνω σιγά σιγά το σιρόπι για να πάει παντού.

Τσέκαρε και αυτά:

Χριστίνα Ζιώγα: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Fame Story και η συνεργασία με τον Βέρτη

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η εμφάνιση μετά τον χαμό της μητέρας του