John Lennon

Ο John Lennon είναι από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο για τη μουσική, αλλά και για τις επαναστατικές του ιδέες.

Παρ’ όλο που είναι τόσο γνωστός, υπάρχουν μερικά γεγονότα στη ζωή του που δεν είναι τόσο γνωστά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Το τραγούδι “Imagine”

Όλος ο κόσμος γνωρίζει το τραγούδι “Imagine” το οποίο καθόρισε την σόλο καριέρα του, και περνούσε μηνύματα ειρήνης και οικουμενικής ενότητας.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστές δύο λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο τραγούδι:

  1. Απαγορεύεται να παίζει σε κηδείες στη Βρετανία, καθώς εκεί οι ιερείς έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν “ακατάλληλα” τραγούδια. Το συγκεκριμένο, θεωρήθηκε “ακατάλληλο” καθώς αναφέρει στους στίχους “φαντάσου να μην υπάρχει παράδεισος”.
  2. Το έγραψε μαζί με την Yoko Ono, ενώ αρχικά είχε πει ότι το έγραψε μόνος του. Μετά από 46 χρόνο, το 2017 πήρε τα εύσημα που της αναλογούσαν, αφού η ιδέα και οι στίχοι ήταν και δικοί της.

Πόλεμος στο Βιετνάμ

Στο αποκορύφωμα του πολέμου, το 1970, ο John Lennon και η Yoko Ono πήραν αναγνωρισιμότητα για τις διαδηλώσεις ειρήνης, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να θέλει να τον απελάσει στην Αγγλία.

Επιπλέον, έφτασαν σε σημείο να παρακολουθούν το τηλέφωνό του και να βάζουν το FBI να κάνει έρευνες. Μέχρι και την MI5, η βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας, έβαλαν στο “κόλπο”, ωστόσο δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τρομοκρατικές οργανώσεις ή κομμουνιστικά καθεστώτα.

Η τραγική ειρωνεία

Ο γιος του John Lennon, ήταν 17 ετών όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε από τον Mark Chapman στη Νέα Υόρκη, ενώ στην ίδια ηλικία ήταν και ο Jonh Lennon όταν πέθανε η μητέρα του.

Δεν του άρεσε η φωνή του

Φήμες λένε ότι κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον George Martin, τον παραγωγό των Beatles, του είπε ότι αν είχε τη δυνατότητα θα ηχογραφούσε ξανά από την αρχή όλα τα τραγούδια “ειδικά το Strawberry Fields” επειδή σιχαινόταν τη φωνή του. Ωστόσο του άρεσαν πολύ οι στίχοι του, περισσότερο του All You Need Is Love

Δεν ήταν καλός στην οδήγηση

Λέγεται ότι ο John Lennon ήταν άθλιος οδηγός και πως ήταν ο τελευταίος από τους Beatles που πήρε δίπλωμα οδήγησης, το 1965, όταν ήταν 24 ετών.

Τσέκαρε και αυτά:

Διονύσης Ατζαράκης: Το χιουμοριστικό βίντεο για τον Κασσελάκη

Καρμπονάρα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή μέσα σε 15 λεπτά