Λεκέδες

Όπως είναι λογικό, όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λεκέδες στα ρούχα μας, είτε από φαγητό, καφέ και άλλα, τα οποία μετά δεν μπορούμε να καθαρίσουμε.

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να προσπαθούμε να καθαρίσουμε τα ρούχα μας με διάφορους τρόπους και κόλπα, χωρίς αποτέλεσμα.

Όμως σύμφωνα με το housedigest.com, ένα συστατικό που δεν περίμενε κανείς να αφαιρεί τους λεκέδες είναι η γλυκερίνη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η γλυκερίνη είναι πιο αποτελεσματική σε λεκέδες με βάση το λάδι όπως λίπος, λάδι, μακιγιάζ, ακόμη και μελάνι, καθώς και σε λεκέδες από μούρα, καφέ και μουστάρδα.

Παράλληλα, μπορεί να εξαφανίσει και ξεραμένους λεκέδες και είναι ασφαλής για τα περισσότερα υφάσματα και χρώματα.

Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες με γλυκερίνη

Θα χρειαστείτε: γλυκερίνη (διατίθεται στα περισσότερα φαρμακεία ή στο διαδίκτυο), ένα καθαρό, λευκό πανί ή σφουγγάρι, ζεστό νερό και μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα (προαιρετικά).

Αφού έχετε τα απαραίτητα σύνεργα, σκουπίστε τους παραπάνω λεκέδες από το σημείο που θέλετε να καθαρίσετε.

Απλώστε λίγες σταγόνες γλυκερίνης πάνω στον λεκέ, καλύπτοντάς τον και αφήνετε για 10-15 λεπτά.

Αν δεν έχει αφαιρεθεί, τότε πάρτε ένα καθαρό λευκό πανί ή ένα σφουγγάρι για να τρίψετε απαλά την περιοχή με κυκλικές κινήσεις.

Ξεπλένετε την περιοχή με ζεστό νερό, κι έπειτα πλύνετε κανονικά με ήπιο απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφήσετε το ρούχο σας να στεγνώσει φυσικά.

Αν ακόμα φαίνεται ο λεκές, δοκιμάστε ξανά, ωστόσο μην κάνετε μίξη της γλυκερίνης με κάποιο άλλο χημικό ή καθαριστικό, γιατί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Επιπλέον, σημαντικό είναι να ελέγχετε πάντα την ετικέτα των ρούχων σας για συγκεκριμένες οδηγίες πλύσης.

Τσέκαρε και αυτά:

Διονύσης Ατζαράκης: Το χιουμοριστικό βίντεο για τον Κασσελάκη

Καρμπονάρα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή μέσα σε 15 λεπτά