Κακό μάτι

Το “κακό μάτι”, η γλωσσοφαγιά, η αρνητική ενέργεια και άλλα πολλά τα οποία ενδεχομένως να κατηγορούμε για όλα τα στραβά και τα ανάποδα στη ζωή μας, φαίνεται πως τα πιστεύουν πολλά περισσότερα άτομα από όσα νόμιζες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πως υπάρχει αρκετός κόσμος ο οποίος έχει πίστη στις μαγικές πρακτικές και πώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αρχίσει να αυξάνεται, παρά το γεγονός πως ζούμε στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 40% των ανθρώπων πιστεύουν πως μπορεί να τους καταραστούν ή να κάνει κάποιος μαγικά έτσι ώστε να του προκαλέσει κάποιο κακό!

Ο καθηγητής, Μπόρις Γκέρσμαν – στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον – με σχετική του δημοσίευση στο “Plos One”, παρουσίασε στοιχεία τα οποία προέκυψαν έπειτα από ανάλυση που αφορούν σε 140.000 ανθρώπους από 95 χώρες.

Στη μελέτη αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον 1δις πολιτών που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη που ονομάζεται Γη, πιστεύουν στη μαγεία και σε όλα τα παρελκόμενα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη City Now (@city_nowgr)

Μέσω της έρευνας προκύπτει πώς οι άνθρωποι που πιστεύουν σε θρησκεία της προτίμησης τους αλλά και οι γυναίκες είναι οι πιο επιρρεπείς στη μαγεία και πως υπάρχουν πεποιθήσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, πώς το “κακό μάτι” ισχύει και πως μπορεί να προκαλέσει κακό!

Οι πολίτες που διαθέτουν υψηλή μόρφωση είναι λιγότερο επιρρεπής σε αυτή την “πίστη” ρόστερ τη μαγεία αλλά τα στατιστικά δείχνουν πως δεν απέχουν πολύ.

Ωστόσο, σε μια χώρα όπως είναι η Σουηδία, μόλις το 9% πιστεύει στη μαγεία, σε αντίθεση με την Τυνησία όπου πιστεύει το 90%.

Οι παράγοντες που αφορούν στα αυξημένα ή μειωμένα ποσοστά προς τη “μαγεία” είναι συνήθως ψυχολογικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτισμικοί.

Τσέκαρε και αυτά :

J2US : Η bossy εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή

Συμβουλές για σχέσεις : Γιατί στέλνει ο πρώην μήνυμα