Κακοκαιρία

H κακοκαιρία Daniel χτύπησε με πρωτοφανή σφοδρότητα το νομό Μαγνησίας και όχι μόνο, με τους πολίτες να είναι αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως ολόκληρο το λιμάνι του Βόλου μέσα σε λίγα λεπτά καλύφθηκε και εξαφανίστηκε από τα νερά που κατέληξαν εκεί.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω των social media σε timelapse φαίνεται πως όλο το λιμάνι γεμίζει νερά μέσα σε διάστημα 45 λεπτών.

 

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της καταστροφής είναι οι εικόνε από τον Άγιο Ιωάννη στο Πήλιο στη Μαγνησία όπου φαίνεται πως τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους και πέταξαν ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στη θάλασσα, τα οποία στο βίντεο δείχνουν σαν να “παλεύουν να σωθούν” από τα μανιασμένα νερά.

Η Μακρυνίτσα είναι άλλη μία φορά που επλήγη σοβαρά από τις τεράστιες ποσότητες βροχής με αποτέλεσμα το δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής να μετατραπεί σε μία απέραντι λίμνη, δεκάδες αυτοκίνητα να καταστραφούν, ενώ ακόμα και κορμοί κατέληξαν πάνω στα καπό των αυτοκινήτων.

Ο Βόλος έχει υποστεί βιβλικές καταστροφές μέσα σε λίγη ώρα και πλέον οι κάτοικοι δεν θα προλάβουν να μετρήσουν τις πληγές τους γιατί ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει και τις επόμενες ώρες την περιοχή.

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του όγκου του νερού είναι πως από τη διάβρωση το χώμα δεν άντεξε και κατάπιε κυριολεκτικά ένα ολόκληρο πούλμαν.

Δείτε το βίντεο

Η κακοκαιρία Daniel έχει ακόμα να δώσει δυνατά καιρικά φαινόμενα. Στο κόκκινο παραμένουν Θεσσαλία, Μαγνησία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα ενώ θα σταλούν κι άλλα προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112.

Τέλος, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει αύριο το πρωί την Αττική χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα η κακοκαιρία την Τεταρτη θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Τσέκαρε κι αυτό: