Kasabian

Πριν την επιστροφή τους στη σκηνή για τις μοναδικές τους εμφανίσεις σε festivals της Βρετανίας αυτό το καλοκαίρι, οι Kasabian κυκλοφορούν το νέο τους ρυθμικό single ’Algorithms’, μέσω της Panik Records/Sony Music. Το ολοκαίνουργιο τραγούδι είναι η πρώτη τους κυκλοφορία μετά την δισκογραφική δουλειά ‘The Alchemist’s Euphoria’, η οποία έγινε διαθέσιμη το 2022.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το ‘Algorithms’ προσθέτει νέα στοιχεία στον γνωστό ήχο που κάνει τους Kasabian ξεχωριστούς, ενώ οι στίχοι μιλάνε για την ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. “They’ll never feel love like us”, τραγουδάει ο Serge. Το track είναι μια συμπαραγωγή με τον Mark Ralph (Years & Years, Hot Chip και Bad Boy Chiller Crew).

Ο Serge είπε: “To ‘Algorithms’ είναι ένα τραγούδι που εξερευνά την ιδέα των ρομπότ που δεν έχουν την δυνατότητα να βιώσουν συναισθήματα και να ζήσουν τη στιγμή, σε αντίθεση με του ανθρώπους, κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε… τουλάχιστον για τώρα”.

Ακόμη, οι Kasabian συνεργάστηκαν με τους ψηφιακούς σχεδιαστές, Uncanny, για το συναρπαστικό lyric video του track. Το studio Uncanny, έχει δημιουργηθεί από τους Elliott Elder και George Muncey, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Ewan Leslie που δούλεψε ειδικά για αυτό το project.

Τσέκαρε εδώ! 

“Tο τραγούδι εξερευνά την διαφορά μεταξύ στον ανθρώπινο και μηχανικό συναίσθημα, κάτι που μας οδήγησε να σχεδιάσουμε κάτι που γεφυρώνει την φυσική με την ψηφιακή τεχνική οπουδήποτε είναι δυνατό. Είτε στην δημιουργία του εξωφύλλου, είτε στην προετοιμασία του video”, όπως εξηγούν.

Γνωστοί για εκρηκτικά shows τους, οι Kasabian θα περάσουν το φετινό
καλοκαίρι με εμφανίσεις σε festivals της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου και των Eden Sessions show, Sounds Of The City, Y Not Festival και TRNSMT Festival στη Γλασκόβης.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φαίνεται πως κυριαρχεί, αλλά όπως ακούμε και στο ‘Algorithms’, ποτέ δεν θα καταφέρει να κυριαρχήσει την ανθρώπινη καρδιά.

Tσέκαρε και αυτά: